van der Horst

Toekomst Audi R8 LMS Cup: Privé-teams, open data, 24H Spa en GT4

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De Audi R8 LMS Cup heeft zijn plannen ontvouwd voor het zevende seizoen van de monomerkencup, een kampioenschap waarbij recent onze landgenoot Alessio Picariello met de titel aan de haal ging en Dries Vanthoor bij zijn debuut prompt won. In 2018 richt de organisatie zich vol op de privateers, waarbij Audi-fabriekspiloten de rol van mentor opnemen. Daarnaast moeten de gegevens van alle deelnemers uit alles sessies openbaar worden, krijgt de winnaar van bepaalde races een zitje in een R8 LMS Cup-team in de 24H van Spa en staat het kampioenschap open voor GT4-machinerie van het merk met de vier ringen.
Alessio Picariello
Alessio Picariello
Het seizoen 2018 van de Audi R8 LMS Cup bestaat uit 10 meetings. Audi-fabriekspiloten zullen alle wedstrijden bijwonen en de rol van mentor opnemen, waarbij ze ook tijdens de trainingen chrono's zullen laten noteren als referenties voor de vaste deelnemers. Daarnaast wil de organisatie alle data die op de wagens vergaard wordt tijdens vrije trainingen, kwalificaties en wedstrijden beschikbaar stellen voor de deelnemers. Het doel is om de ontwikkeling van de rijders te bespoedigen, waarbij de kampioen een Audi R8 (straatversie) krijgt en de winnaars van bepaalde wedstrijden mogen plaatsnemen in een Audi R8 LMS Cup-team dat zal deelnemen aan de 24 Hours of Spa. Daarnaast is er in 2018 ook een GT4-categorie, waarbij de top drie in de eindstand tegoedbonnen krijgt voor onderdelen.

Het seizoen 2018 wordt in de week van 3 en 4 maart op gang getrapt in Australië in het kader van de Adelaide 500. Een volledige kalender is nog niet bekendgemaakt.

Foto's: Audi R8 LMS Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 3 november 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons