van der Horst

Tokio: Robin Frijns de snelste in onderbroken eerste training

Robin Frijns - Envision Racing
Robin Frijns - Envision Racing
Tijdens de eerste sessie in Japan voor de Tokio E-Prix was Robin Frijns de snelste. De Envision Racing-piloot was sneller dan Edoardo Mortara (Mahindra) en Maximilian Günther. De sessie moest wel tweemaal stilgelegd worden, onder meer omwille van Stoffel Vandoorne (DS Penske) waarvan de wagen al na acht minuten stilviel.
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Nee het was niet de sessie voor onze landgenoot. Vandoorne was gewoon zijn rondjes aan het draaien, tot zijn wagen niet meer verder wilde na nog geen tien minuten rijden. De training werd stilgelegd en de Rumbekenaar probeerde zijn wagen volledig te resetten, maar dat lukte niet waarna hij van het tracé geduwd moest worden. Later kregen we nog een tweede rode vlag. Die kwam doordat Sascha Fenestraz (Nissan) uit de pits reed en geraakt werd door de McLaren van Sam Bird, die op zijn beurt de controle over het stuur verloor. Over en out voor de Fransman, die er een pijnlijke hand aan overhield.

Dit waren de twee voornaamste incidenten van de sessie, terwijl de meeste renners ook wel wat foutjes maakten, de muur raakten en vooral de eerste bocht mistten. Deze was door een regenbui als enigste punt op de baan nog vochtig en velen schoven rechtdoor echter zonder al te veel erg - op het incident van Fenestraz en Bird na dus. Nu is het wachten tot vannacht voor de volgende training en van daaruit gaat het richting de kwalificaties en de race om 7 uur in de ochtend.

Foto's: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 29 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tokio.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons