van der Horst

Tom Boonen start in 24H Zolder en Belcar met Ford Mustang!

Tom Boonen
Tom Boonen
Tom Boonen zal dit seizoen aan de start staan van het Belcar Endurance Championship. De voormalige wereldkampioen wielrennen zal alle resterende wedstrijden van de Belcar, dus inclusief de 24 Hours of Zolder eind augustus, afwerken op een Ford Mustang in de kleuren van Yokohama Belgium. Boonen zal die wagen delen met Chris Van Woensel en Olivier Hermans. Ter voorbereiding op de Zolderse etmaalrace zal het trio aan de start staan van de derde Belcar-manche halfweg juli.
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Tom Boonen maakte begin juli zijn debuut in de racerij tijdens de 25 Hours VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat die wedstrijd slechts het begin van de racecarrière van de Kempenzoon zou zijn, stond in de sterren geschreven. De Bom van Balen gaf eerder al aan dat de 24 Hours of Zolder hoog op zijn verlanglijstje stond en reeds dit jaar zal hij dus deelnemen aan de traditionele hoogmis van het Belcar Endurance Championship te Circuit Zolder. Naast de 24 uren staat ook de eerstvolgende Belcar-race op het menu.
 
Tom Boonen
Tom Boonen
Die derde manche van het kampioenschap 2017 wordt afgewerkt in het kader van de Zolder Superprix, een meeting waar ook Supercar Challenge, de GT & Prototype Challenge en TCR Benelux in actie treedt en die 1 maand voor de 24 Hours of Zolder geprogrammeerd staat. Na de dubbele race rond de klok eind augustus, zal Boonen ook bij de Belcar-seizoensfinale in het kader van de Europese NASCAR in oktober de handschoen opnemen. Voor alle drie de races zal Tom Boonen zoals gemeld instappen op de nagelnieuwe Ford Mustang V8 van Yokohama Racing, een wagen die hij deelt met Olivier Hermans en Chris Van Woensel. Bij de 24 Hours of Zolder zal het trio aangevuld worden met een nog aan te duiden vierde rijder.Tom Boonen
Tom Boonen
"Heel wat mensen contacteerden me om de 24 Hours of Zolder bij hun team te rijden, maar ik heb altijd goede contacten gehad met Olivier", verklaart Tom Boonen. "Het project van Chris en Olivier ziet er goed uit en spreekt me echt aan. Ze nemen geen instapklare auto, maar bouwen een volledig nieuwe wagen. Dat is iets helemaal anders dan het overgrote deel van de teams doet, een beetje zoals vroeger vind ik. Er is zoveel energie gekropen in het bouwen van die wagen en dat sprak me echt aan. Daarom heb ik toegezegd om te rijden, nog voor dat ik zelfs maar één meter getest had. Het zal sowieso een leerschool worden en er zullen nog wel dingen naar boven komen, zaken die we niet verwacht hebben. Dat hoort er echter bij en hopelijk staan we er voor de volle 100% tegen de 24 Hours of Zolder."

Foto's: Ronald Janssens, Niels Vaeck & Marnik Mouchaers  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons