van der Horst

Tom Braeken in CIK-FIA Academy Trophy

Tom Braeken
Tom Braeken
De RACB maakte gisteren bekend dat Tom Braeken de uitverkorene is om in 2020 deel te nemen aan de CIK-FIA Academy Trophy. In dat kampioenschap, georganiseerd door de FIA, komen de deelnemers van overal ter wereld uit op identiek materiaal. Het chassis, motor, banden en zelfs het racepak zijn identiek en dat maakt de competitie niet alleen spannend, maar ook eerlijk!
De 11 jarige Tom Braeken staat aan de vooravond van een bijzonder druk seizoen. Zijn plannen om dit jaar de Belgian Max Challenge, de BNL Karting Series, het Europees kampioenschap en het Duits kampioenschap te gaan rijden waren al bekend. Maar afgelopen week ging de kogel door de kerk om daar nog drie extra wedstrijdweekends aan toe te voegen.

Academy Trophy
Academy Trophy
Lonato (IT), Genk (BE) en Le Mans (FR), zijn de landen waar de Academy Trophy naar toe trekt en waar Braeken de Belgische driekleur zal verdedigen. Het zijn bovendien drie wedstrijden die in het 'voorprogramma' van de Europese kampioenschappen OK, OKJ en KZ verreden worden. Hoewel Braeken nog veel ervaring moet opdoen op dit niveau, zal vooral de thuiswedstrijd in Genk op enkele kilometers van zijn woonplaats, met stip aangekruist staan. Afspraak op Karting Genk, van 18 tot 20 juni dus.

Vorig jaar waren het Lois Delbart en Thomas Martens die voor België uitkwamen in de Academy. In het verleden waren het onder andere Michelangelo Amendola, Kobe Pauwels en Xavier Handsaeme die voor België zeer sterk voor de dag kwamen.

Foto's: FM-Images



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 1 maart 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons