van der Horst

Tom Cloet naar Michelin Le Mans Cup

Tom Cloet
Tom Cloet
Het is enkele jaren stil geweest rond Tom Cloet die zijn autosportactiviteiten een tijd on hold zette en zich concentreerde op duursport. Maar dit jaar maakt Cloet, die in het verleden deelnam aan verschillende uithoudingsraces, zijn comeback in de autosport en dat met een ambitieus programma. Hoofdmoot daarvan wordt een deelname aan de Michelin Le Mans Cup met een Duqueine D08 LMP3 van Mühlner Motorsport, maar daarbij blijft het niet.
  • LTF
Tom Cloet testte eerder op het jaar uitvoerig met een Mercedes AMG GT4 van SRT, maar het is op een Porsche 991 Cup van Mühlner Motorsport dat hij het seizoen aanvat met een deelname aan de 24 uren van Portimao. Cloet deelt er de wagen met Moritz Kranz, Jeroen Bleekemolen en Jose Carlos Gomez Castro Vieira.

Mühlner Motorsport - Duqueine D08
Mühlner Motorsport - Duqueine D08
De hoofdbrok van zijn raceprogramma wordt evenwel een deelname aan de Michelin Le Mans Cup - ook al met Mühlner Motorsport. Moritz Kranz wordt ook hier de ploegmaat van Cloet die vooral uitkijkt naar de manche op Spa en races in het voorprogramma van de 24 Heures du Mans, een wedstrijd die hij ooit nog eens wil rijden. Daarnaast neemt Cloet ook nog deel aan de eerste drie manches van de Nürburgring Langstrecken-Serie samen met Olivier Muytjens op een Toyota GT86.

Foto's: Mühlner Motorsport/Tom Cloet
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 12 juni 2020.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons