van der Horst

Tom Coronel met Audi ook naar TCR Europe

Audi RS3 LMS TCR Europe Coronel
Audi RS3 LMS TCR Europe Coronel
Naast zijn al eerder aangekondigde deelname aan de FIA WTCR gaat Tom Coronel dit jaar net als vorig seizoen ook van start in de TCR Europe Series, de Europese competitie voor toerwagens. Net als in de mondiale serie rijdt Coronel ook in de TCR Europe met een Audi RS3 LMS die wordt ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing.
De afgelopen jaren combineerde Tom Coronel de deelname aan de FIA WTCR al met een campagne in de Europese series, waarin hij een aantal maal op het podium eindigde. Anders dan in de voorgaande seizoenen, toen Coronel in WTCR en TCR Europe met twee verschillende merken en voor twee verschillende teams reed, houdt hij het nu voor beide series op een Audi, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert. Het kleurenschema van de auto wordt hetzelfde als in het WTCR, terwijl hij ook in beide series in actie komt met het startnummer 32, verwijzend naar het 32e seizoen waarin hij in de autosport actief is.

Audi RS3 LMS TCR Europe Coronel
Audi RS3 LMS TCR Europe Coronel
In de WTCR behoort Coronel tot het selecte gezelschap van vier rijders die met de, dit seizoen debuterende, nieuwe generatie van de Audi RS 3 LMS in actie komt. In de Europese serie zal hij nog met het voorgaande model van de succesvolle Audi-toerwagen rijden.

Het seizoen van de TCR Europe start tijdens het weekend van 7 tot en met 9 mei op de Slovakia Ring. Bekend én succesvol terrein voor Tom Coronel want hij won er drie keer.

Foto: Copernica



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in TCR Europe op dinsdag 13 april 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons