van der Horst

Tom Coronel niet, Rob Huff wél present op Nordschleife-test vandaag

Tom Coronel - ROAL Motorsport Chevrolet Cruze
Tom Coronel - ROAL Motorsport Chevrolet Cruze
Tom Coronel en Rob Huff deelden flink in de brokken tijdens de tweede WTCC-meeting van het seizoen in Marrakech. Hun beider auto's raakten daarbij dermate zwaar beschadigd dat hun deelname aan de collectieve WTCC-test dinsdag op de Nordschleife ernstig in het gedrang kwam. Terwijl Huff vandaag dan toch in de 'Groene Hel' present tekent met een nieuwe, voor testwerk bestemde Lada Vesta, moet Coronel jammer genoeg forfait geven.
  • Prospeed Competition
In tegenstelling tot wat hij recent liet verstaan moet onze Noorderbuur dan toch verstek laten gaan nu de schade aan diens ROAL Motorsport Chevrolet Cruze zo groot is dat er van proefrijden op de Nordschleife geen sprake kan zijn. Tijd om zijn strijdros in het ROAL Motorsport-atelier in Italië te herstellen is er uiteraard niet nu de WTCC-karavaan vrijdag alweer op de Hungaroring wordt verwacht. Daar staat dit weekend de derde manche op het programma. Coronel gaf dinsdagmorgen dan ook mee blij te zijn dat de crew van Roberto Ravaglia de gehavende DHL-Chevrolet RML ter plekke in de Zakspeed-werkplaats kan herstellen. In Hongarije is de Nederlander opnieuw van de partij.

Rob Huff - LADA Sport Rosneft Vesta TC1
Rob Huff - LADA Sport Rosneft Vesta TC1
Rob Huff van zijn kant kan voor de test beschikken over een nieuwe in amper drie dagen ter plekke opgebouwde Lada Vesta TC1,initieel bedoeld als testwagen en over een Rotek Audi TTRS. Voor Huff is de Groene Hel geen onbekend terrein nu hij er reeds verscheidene wedstrijden betwistte en onder meer vorig jaar met de Audi TTRS een klasseoverwinning behaalde in de 24H-kwalificatierace. De meervoudige WTCC-kampioen wacht half mei op de Nordschleife overigens een druk weekend; naast deelname aan de beide WTCC-manches, gaat de Brit immers ook in de eigenlijke 24H van de Nürburgring van start, aan het stuur van de Team Premio Mercedes SLS AMG GT3.


Foto: Tom Coronel & LADA Sport RosneftDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 28 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons