van der Horst

Tom Coronel ook in 2013 van de partij met ROAL Motorsport BMW (+ Video)

Tom Coronel - BMW 320 TC Roal Motorsport
Tom Coronel - BMW 320 TC Roal Motorsport
Hoewel zowat iedereen er van uit ging dat Noorderbuur Tom Coronel ook in 2013 het WTCC-veld zou kleuren, bleef het wachten op een teken van leven van de immer olijke Nederlander. Vandaag viel dan de bevestiging in de virtuele postbus: Coronel zet voor het derde jaar op rij aan met de ROAL Motorsport BMW 320 TC, gerund door toerwagenlegende Roberto Ravaglia. Coronel steekt zijn ambitie terecht niet onder stoelen of banken en beoogt een plaats in de top drie. Teammaat van de man uit Eemnes is niet langer Alberto Cerqui maar Darryl O'Young. De man uit Hong Kong verandert dus ietwat onverwacht het geweer van schouder, na in 2012 eerst met de STR-SEAT en later de Bamboo Engineering Chevrolet Cruze te zijn aangetreden.
Tom Coronel: ook in 2013 geregeld op het podium
Tom Coronel: ook in 2013 geregeld op het podium
Zowel Coronel zelf als werkgever ROAL Motorsport hadden, gezien de prima resultaten, al langer besloten opnieuw met elkaar in zee te gaan. Maar zelfs een erg kleurrijke en dus mediagenieke figuur als Tom Coronel had het in deze barre tijden niet makkelijk het financiële plaatje rond te krijgen.

"Je kunt er niet omheen, de economische omstandigheden zijn zwaar. Gelukkig blijven de meeste sponsors mij ook in 2013 trouw en is het me tevens  gelukt om enkele nieuwe partijen aan te trekken", aldus Coronel die dit jaar voor de negende keer op rij in het WTCC aanzet.

Tom Coronel - BMW 320 TC Roal Motorsport
Tom Coronel - BMW 320 TC Roal Motorsport
"Eind vorig jaar liet Roberto Ravaglia me reeds verstaan dat het team alle reden had om de samenwerking voort te zetten. Afgelopen winter werkten zij hard aan het lichter en beter maken van de BMW. Anders dan in afgelopen jaren zitten we met de auto nu dichtbij het reglementair toegestane minimumgewicht en dat biedt zeker voordelen. Verder is het Chevrolet-fabrieksteam er dit jaar niet meer bij en daarmee zijn de kansen en verwachtingen bij ons en anderen hooggespannen. Met ROAL Motorsport zetten wij in op de top drie tijdens races en in het kampioenschap. Als team zijn wij goed op elkaar ingespeeld, de auto’s zijn optimaal voorbereid en door veranderingen in het reglement bestaat er geen gewichtsvoordeel meer voor auto’s met voorwielaandrijving. Natuurlijk, de concurrentie heeft ook niet stilgezeten. Zo komt Honda bijvoorbeeld met een fabrieksteam, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit jaar in de top drie meedoen.

Tom Coronel - ROAL Motorsport
Tom Coronel - ROAL Motorsport
Samen met Intrax Schokdempers gaan wij het onderstel nog verder verbeteren. Mijn ervaringen uit het verleden leren dat wanneer je aan het finetunen bent, dempers vaak het verschil maken. Dat is een van de vele zaken die ons dit jaar een voordeel moeten opleveren. Ik zie het ook als een voordeel dat het kampioenschap op 24 maart in Monza start, dicht bij de thuisbasis van ROAL Motorsport. Daarmee houden wij voldoende mogelijkheden om de auto tot kort voor de eerste race te testen.”

Een bijkomend voordeel is het feit dat Coronel’s nieuwe teamgenoot Darryl O’Young zijn sporen binnen de internationale autosport ruimschoots heeft verdiend, getuige diens zege vorig jaar in de 12U van Bathurst waarin hij afgelopen weekend met Audi tiende eindigde. Hij is eveneens al jaren actief in het WTCC, ook al wordt het voor de man uit Hong Kong even wennen aan de achterwielaangedreven BMW, na met de STR-SEAT en Bamboo Engineering-Chevrolet in de serie enkel met een voorwielaangedreven auto te hebben geracet.

Ik ken Darryl al heel lang. Hij is een allround rijder met veel ervaring, niet alleen in het WK Toerwagens, maar ook met GT’s." weet Coronel die samen met Rob Huff de langste staat van dienst in het WTCC heeft. "Darryl's ervaring kunnen we goed gebruiken om daarmee tijdens het testen nog beter en sneller tot resultaten te komen. Ik denk dat zijn komst absoluut een versterking voor het team betekent. Er zal geen sprake zijn van teamorders, omdat wij ieder om een andere titel strijden. Darryl richt zicht dit jaar volledig op het binnenhalen van de titel in de Drivers’ Trophy.”

Roberto Ravaglia - BMW ROAL Motorsport
Roberto Ravaglia - BMW ROAL Motorsport
Ook teambaas Roberto Ravaglia doet zijn duit in het zakje: “We kijken met veel vertrouwen vooruit naar het komende seizoen. Tom hoort bij onze familie en we zijn blij om Darryl in ons team te verwelkomen. Beiden zijn ervaren rijders en hebben aangetoond dat ze om topklasseringen in het WTCC kunnen meestrijden. Met hen aan boord kan ons team zich richten op goede resultaten: Tom heeft het potentieel om voor een klassering in de top drie van het rijderskampioenschap te gaan en Darryl kan meestrijden voor de titel in de Yokohama Trophy.”Foto's: Hans van Onsem & Tom Coronel press  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons