van der Horst

Tom Coronel teamcaptain van Team Nederland bij FIA Motorsport Games

Tom Coronel
Tom Coronel
Tom Coronel zal Nederland bij de eerste editie van de FIA Motorsport Games vertegenwoordigen in de TCR Cup. Daarnaast zal de snelle routinier ook optreden als teamcaptain van Team Nederland tijdens deze ‘Olympische Spelen van de autosport’. Nederland zal bij dit in Rome en op het circuit van Vallelunga te houden evenement in totaal met vier deelnemers in drie categorieën actief zijn.
  • Powercars
De FIA Motorsport Games zijn een initiatief van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) en de SRO Motorsports Group, waarbij deze laatste organisatie, bekend als drijvende kracht achter diverse grote autosportcompetities, als promotor optreedt. De FIA Motorsport Games moeten een jaarlijks terugkerend evenement worden waarin rijders uit diverse disciplines van de autosport als vertegenwoordigers van hun land het tegen elkaar opnemen. De FIA Motorsport Games zijn daarmee een soort Olympische Spelen voor de autosport. De eerste editie van de FIA Motorsport Games wordt gehouden van 31 oktober tot en met 3 november in Italië. Net als de Olympische Spelen krijgen de FIA Motorsport Games een openingsceremonie die zal plaatsvinden in Rome en die ook een parade van de deelnemende raceauto’s omvat. Het niet ver van Rome gelegen circuit van Vallelunga zal vervolgens van 1 tot en met 3 november het strijdtoneel van de eerste editie van de FIA Motorsport Games zijn.
 
Bij deze eerste editie zal gestreden worden in zes categorieën: GT3, Toerwagens (TCR), Formule 4, driften, karting en e-sports, waarbij in latere edities gestreefd wordt naar verdere uitbreiding. De top drie in iedere categorie krijgt een gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt. Omdat deelnemers aantreden voor hun land, vindt nominatie plaats via de nationale federaties, in Nederland dus de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie). Nederland zal in Italië met in totaal vier deelnemers in drie categorieën vertegenwoordigd zijn. Meest bekende naam is Tom Coronel, die zal aantreden in de TCR Cup. De routinier is een van Nederlands meest ervaren toerwagenpiloten en al vele jaren een vaste deelnemer en podiumklant in Europese en wereldkampioenschappen met toerwagens en TCR-bolides. Coronel zal niet alleen als deelnemer actief zijn, de inwoner van Eemnes zal in Italië ook optreden als teamcaptain van Team Nederland en de andere Nederlanders met raad en daad terzijde staan en begeleiden. Voor het bepalen van de medaillewinnaars in de TCR Cup worden op Vallelunga twee manches verreden.
 
De Karting Slalom Cup wordt, zoals de naam al aangeeft, verreden in de vorm van een slalom, waaraan gemengde teams van 14 tot 16 jaar oud mogen meedoen. Namens Nederland komen de 16-jarige Nina Pothof en de 15-jarige Bastiaan van Loenen aan de start. Pothof is niet alleen een van de snelste vrouwelijke karters van Nederland, maar behoort ook tot een van de zes winnaars van de Europese Girls On Track Karting Challenge competitie. Wie Nederland vertegenwoordigt in de Digital Cup wordt bepaald tijdens de van 18 tot en met 20 oktober te houden Rotterdam Games Week.
 
De KNAF had uiteraard gehoopt op Nederlandse deelname in alle categorieën, maar in de Formule 4 Cup, GT Cup en Drifting Cup paste het evenement niet in het schema van de Nederlandse kandidaten, dan wel vormde het benodigde budget voor de betreffende rijder het struikelblok. 

Persbericht KNAFSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 15 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA Motorsport Games.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons