van der Horst

Tom Coronel verlengt samenwerking met Comtoyou Racing

Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Tom Coronel (47) tekent opnieuw present in de WTCR, nog steeds de koninginneklasse van de toerwagenracerij. Onze Noorderbuur verlengt de samenwerking met het Belgische Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert, die komt dit jaar nog enkel met de Audi RS3 LMS aan de start. Het exemplaar van de Bekende Nederlander is eens temeer in de gele DHL-kleuren getooid en draagt het nummer 31, zoveel seizoenen draait de kaasverslindende kerel uit Het Gooi reeds mee in de circuitracerij.
  • Hamofa Performance
Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
"Een andere auto, maar hetzelfde team als vorig jaar, ik vind het belangrijk om langere tijd bij een zelfde team te rijden" weet Coronel. "Vorig jaar was er absoluut een klik met Comtoyou Racing. De samenwerking verliep van beide kanten naar wens en het team heeft ook al langer ervaring met de Audi. Het merk is voor mij niet geheel nieuw want in 2001 reed ik al eens met een Audi tijdens de 24 uur van Le Mans. Tijdens de TCR Spa 500 vorig jaar gaf Audi te kennen geïnteresseerd te zijn in een samenwerking; dat gaf een goed gevoel, omdat zij ook op meerdere manieren in dit verhaal participeren.Technisch gezien lijkt deze Audi absoluut op de Cupra van vorig jaar, maar tijdens de eerste tests in Spanje op de voor dit jaar nieuwe Goodyear-banden verraste de RS 3 mij echt. Voor de start van het seizoen op de Hungaroring werken we nog verdere tests af om de auto te finetunen.

Tom Coronel: kaap 500ste toerwagenrace in zicht
Tom Coronel: kaap 500ste toerwagenrace in zicht
Voorts is het feit dat we nog maar één kwalificatie rijden en per weekend twee in de plaats van drie races betwisten een interessante ontwikkeling voor niet-fabrieksteams zoals Comtoyou Racing. We kwamen in de afgelopen jaren wel eens in tijdnood om alles goed en vooral tijdig voor elkaar te krijgen" aldus Coronel die dit jaar de kaap van 500 toerwagenraces zal ronden, een uniek jubileum dat ongetwijfeld niet onopgemerkt voorbij zal gaan.

Verwacht wordt dat Coronel binnen het Belgische team nog minstens één collega naast zich krijgt, waarbij vooral de naam van Fransman John Filippi over de tong gaat. Tenzij er alsnog een verrassing uit de hoge hoed wordt getoverd...

Foto's: Coronel Press & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 5 maart 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons