van der Horst

Tom Coronel wil baalweekend zo snel mogelijk vergeten

Tom Coronel - ROAL Motorsport Chevrolet RML
Tom Coronel - ROAL Motorsport Chevrolet RML
Het werd een weekend met hoogte- en dieptepunten in Shanghai voor Tom Coronel met de DHL ROAL Motorsport Chevrolet Cruze. Waar hij zich tot in de Top Tien wist te kwalificeren met een negende en een tweede startplaats, eindigde de eerste race al na enkele honderden meters!
Tom Coronel
Tom Coronel
Na een supergoede start, waarbij de Nederlander de nodige plaatsen pakte en spinnende en botsende bolides wist te ontwijken, werd de touché met de langzaam achteruitrijdende en eveneens gespinde John Fillipi hem fataal. De tik ontwrichte het rechterachterwiel, dat losraakte en onder de DHL gele Cruze terechtkwam. Dit betekende een spijtig en voortijdig einde van het tot dan zo succesvol verlopen raceweekend van Tom Coronel. De teleurstelling was enorm, zeker omdat als gevolg van het strakke tijdschema herstel tussen de races niet mogelijk bleek. Daarvoor was de schade, mede door de absurde berging, gewoon te groot en de tijd te kort.

"Dit is echt balen met een hoofdletter B", opent Tom Coronel zijn relaas. "Dit is echt niet leuk meer. Het zag er allemaal zo goed uit. Door de goede dingen aan de auto te veranderen, hebben we de goede pace, alles klopte, de snelheid zat er in en kwalificatie verliep super. Geen foutjes gemaakt en echt scherpe ronden gereden. We hadden alles onder controle. Daarmee stond ik voor de eerste race op een negende plek en klom na een raketstart op naar positie vijf of zes. In de eerste bocht kwamen Fillipi en Tarquini elkaar tegen en ik moest keihard remmen, waardoor Bennani bij mij achterin reed en de terugrollende auto van Fillipi raakte. Daarbij raakte het rechterachterwiel beschadigd en kwam even later onder de auto terecht. Nadat ik was uitgestapt zag ik dat het zelfs een gat in het chassis had geslagen. Ik wist dat dit niet snel te repareren viel. En dat daarmee mijn tweede startplaats voor de race erna in rook opging. Wat er daarna gebeurde tijdens het afslepen met die tractor was echt 'the limit'. Daarmee werd de schade alleen nog maar groter. Wat een amateuristische actie! Toch hebben we, nadat de auto terug was in de pits, de schade bekeken en weten zeker dat het moet lukken om 'm voor de races in Thailand weer klaar te hebben. Dus dit weekend maar snel vergeten en de focus richten op de races in Thailand. Wanneer de auto daar weer zo goed is al hier, moet het toch een keer lukken om hoog te eindigen", besluit Coronel.

Foto's: Coronel Press & Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Championship op zondag 27 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Shanghai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons