van der Horst

Tom Kristensen jurylid voor TCR Stuurwiel

Tom Kristensen
Tom Kristensen
Tom Kristensen zal tijdens de finale van het TCR Stuurwiel 2019 georganiseerd door het RACB National Team, deel uitmaken van de jury, dit maakte de RACB vrijdag bekend. Die finale vindt plaats in het Audi Motorsport Competence in het Duitse Neuburg. De winnaar van het stuurwiel wordt in 2019 opgenomen in het RACB National Team en betwist het ganse TCR Benelux-kampioenschap aan het stuur van een Audi RS 3 LMS uit de ateliers van Comtoyou Racing.
Tom Kristensen
Tom Kristensen
Ook dit jaar zet de RACB de zoektocht naar nieuw talent verder met het opzetten van een stuurwiel waarbij ditmaal de winnaar verzekerd is van een zitje in het TCR Benelux-kampioenschap. Volgende maandag wordt trouwens het startschot van de eerste selectie gegeven op de kantoren van de RACB met een testsessie op de simulator. Voor de finale die in Duitsland plaats vindt dit jaar krijgen de Belgische juryleden Marc Duez, Bas Leinders en Geoffroy Theunis van Tom Kristensen. De Deen is een ware autosportlegende en recordhouder van het aantal zeges in de 24 Heures du Mans.

Geoffroy Theunis
Geoffroy Theunis
Een trotse Geoffroy Theunis, manager van het RNT, verklaart: “Het is een hele eer voor het RACB National Team, maar ook een ontzettend mooi teken van vertrouwen van onze partner Audi Sport, om bij deze gelegenheid te kunnen rekenen op de aanwezigheid en ervaring van Tom Kristensen. Voor de jonge finalisten wordt het een extra buitenkans om zich te kunnen bewijzen voor één van de legendarische rijders uit de autosport, een man die via zijn negen overwinningen zijn stempel op de 24 Uur van Le Mans wist te drukken. Tom Kristensen is bovendien ook ambassadeur van Audi Sport.”

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Men kan zich nog steeds inschrijven voor het TCR Stuurwiel 2019. De kandidaten moeten over de Belgische nationaliteit beschikken en geboren zijn tussen 1 januari 1993 en 1 januari 2003. Enige ervaring in de autosport is niet nodig. De inschrijvingsprijs bedraagt slechts 10 euro per kwalificatiepoging. Men kan maximaal drie kwalificatiepogingen op de simulator afleggen. Deze eerste fase wordt over 12 data in september afgewerkt.

Foto's: RACB National Team, Audi, Georges De Coster & Hans Van Onsem
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op vrijdag 31 augustus 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons