van der Horst

Tom Rensonnet wint RACB Rally-stuurwiel

Tom Rensonnet
Tom Rensonnet
De vijf finalisten voor het Rallystuurwiel van het RACB National Team namen het dit weekend tegen elkaar op, met het circuit van Spa-Francorchamps als locatie. Na twee dagen op de proeven die langs de omloop waren uitgetekend werd Tom Rensonnet door de jury – waarbij ook een heel aandachtige Thierry Neuville - tot laureaat uitgeroepen. De 21-jarige jongeman wordt nu opgenomen in het RACB National Team, en zal in 2020 het Junior Belgian Rally Championship afwerken, aan het stuur van een Peugeot 208 R2.
Zoals de traditie het wil schreef het RACB National Team ook dit jaar een Stuurwiel-wedstrijd uit, om zo een jonge veelbelovende rijder te helpen de treden van de autosportladder te beklimmen. Dit jaar ging de aandacht naar gemotiveerde rallyrijders, die zo in de voetsporen van Thierry Neuville wilden treden.

Niet minder dan 494 kandidaten schreven zich afgelopen zomer in, en na een selectie op de simulator werden er 50 weerhouden voor een volgende fase. Die bestond uit twee selectiedagen, die vijf finalisten opleverde. De finale werd afgelopen weekend in Spa-Francorchamps afgewerkt.

De vijf finalisten werden vrijdag eerst bij DG Sport ontvangen”, stelt Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team. “Nadien was het tijd om de twee proeven die langs het circuit waren uitgetekend te verkennen. Aan het eind van de werd er ook nog een jogging afgewerkt, vooraleer ze de avond met Thierry Neuville konden doorbrengen. De beste ambassadeur van de Belgische autosport was trouwens het hele weekend aanwezig. Net zoals Marc Duez, Patrick Magaud (de ouvreur van Sébastien Loeb in het WRC, red.) en mezelf maakte Thierry deel uit van de jury en volgde hij gedurende twee dagen aandachtig de prestaties van de finalisten.”

Op zaterdag namen die elk om beurt het stuur van een Cross Car TN5, om er eerste vijf ronden en daarna twee keer drie ronden mee af te werken. Nadien konden de kandidaten hun kunnen laten zien aan het stuur van de Peugeot 208 R2.
Deze zondagnamiddag was het dan tijd voor de beslissende en 7 kilometer lange Power Stage. Uiteindelijk was het Tom Rensonnet die het verschil maakte.

Eens te meer was het niveau van de kandidaten uitstekend”, benadrukt Marc Duez. “Deze ochtend lagen ze op het parcours van 3,5 km. minder dan een seconde uit elkaar. Voor de Power Stage hebben we dan besloten om de afstand te verdubbelen, door de proef in beide richtingen af te werken. En daar maakte Tom Rensonnet het verschil.”
Ik ben er heel trots op dat ik dit Stuurwiel heb gewonnen”, stelde Tom Rensonnet vlak na de bekendmaking van de resultaten. “Vanaf nu leg ik me helemaal toe op de voorbereiding die bij een lid van het RACB National Team past.”
Tom Rensonnet werkt in 2020 een volledig seizoen van het Junior Belgian Rally Championship af. De naam van zijn corijder wordt binnenkort bekendgemaakt.

Persbericht RACB



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally op zondag 1 december 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons