van der Horst

Tom Van Rompuy: "Een kans die ik niet mocht laten schieten"

Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Volgend seizoen is België weer sterk vertegenwoordigd op de grid van het FIA WEC. Sinds maandag kunnen we met Tom Van Rompuy daar officieel een extra naam aan toevoegen. De Antwerpenaar maakt een sprong in het diepe na de voorbije jaren volledig te focussen op prototypes. Desondanks is Van Rompuy klaar voor de nieuwe uitdaging.
  • Prospeed Competition
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Gezien het nieuwe landschap in het FIA WEC, zijn bronzen rijders opeens erg gegeerd. Die boodschap heeft Van Rompuy met succes begrepen. Na in de belangstelling te hebben gestaan bij verschillende teams, zette hij uiteindelijk zijn krabbel bij TF Sport.

Van Rompuy: "Via via ben ik bij TF Sport terechtgekomen. Mijn contactpersoon had mij voorgesteld bij teambaas Tom Ferrier, die nog op zoek was naar een snelle bronzen rijder. Een kans die ik niet mocht laten schieten." Al wordt het wel vanaf nul starten. De wagen is zowel voor onze landgenoot als het team compleet nieuw. "Het mag wel een nagelnieuwe wagen zijn, maar Corvette, dat een rijke autosportgeschiedenis heeft, is zeer goed voorbereid", verduidelijkt Tom. "Hetzelfde geldt voor TF Sport, dat de laatste jaren de nodige erkenning verdiend heeft en niet aan zijn eerste proefstuk toe is."

Qvick/Van Rompuy - BMW E36 STW
Qvick/Van Rompuy - BMW E36 STW
Kennismaken met zijn nieuwe bolide, doet de Antwerpenaar pas volgend jaar. "Midden januari testen we voor het eerst en dan is het wachten tot de Prologue in Qatar." Ook komen er nu meer trips buiten Europa aan te pas. "Dat is de charme van het kampioenschap en het zal ook een mooie ervaring zijn voor mij. Om me perfect voor te bereiden, zal ik voor elke wedstrijd de nodige tijd doorbrengen in de simulator", besluit de snelle VR Racing-rijder.

Daarnaast zal Van Rompuy ook op Belgische bodem te bewonderen zijn, waar hij al zeker de 24 Hours of Zolder en enkele wedstrijden in de Belcar Historic Cup zal afwerken, indien die niet overlappen met het FIA WEC.

Foto's: Niels Vaeck - TF Sport - Bravo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 13 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons