van der Horst

Tom Van Rompuy optimistisch na eerste testen met de TF Sport Corvette LMGT3

TF Sport - Corvette LMGT3
TF Sport - Corvette LMGT3
Afgelopen week was TF Sport aanwezig op het circuit in Dubai voor de eerste testsessies met de Corvette LMGT3. Ook Tom Van Rompuy, die het FIA WEC zal betwisten voor TF Sport, tekende present in Dubai. Niettegenstaande de testweek niet helemaal volgens plan verliep blikt onze landgenoot tevreden terug op deze eerste kennismaking met de Corvette LMGT3.
TF Sport - Corvette LMGT3
TF Sport - Corvette LMGT3
Het moet je maar overkomen, afzakken naar Dubai om dan de eerste testdag in het water zien vallen wegens de regen. Het overkwam Tom Van Rompuy en TF Sport, wegens hevige regen kon er maandag op de eerste voorziene testdag niet gereden worden. Dinsdag was het weer al iets beter, maar toch kon niet de ganse piste gebruikt worden. Tom Van Rompuy en de andere piloten konden slechts gebruik maken van het rechte stuk en de pitlane. Toch werd die dag nuttig gebruikt om de pitstopprocedures in te oefenen.

Donderdag kon er eindelijk echt getest worden. Tom Van Rompuy: “De wagen voelde onmiddellijk goed aan en ik kon direct mooie tijden rijden. We konden heel wat kilometers afgelegd wat een goede training was voor de voorbereiding komende weekend in Quatar. We hebben heel wat met de setup gespeeld en heel wat situaties gesimuleerd. Ook zeer positief is dat we geen enkel technisch probleem kenden aan de wagen”.
 
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Bovendien was Tom Van Rompuy zeer te spreken over zijn nieuwe team. “TF Sport is een zeer professioneel team met oog voor detail. Bovendien heerst er een zeer goede sfeer. Wat ook opviel was dat Pratt en Miller moeite noch kosten bespaard om het team te ondersteunen. Zo kwamen er de dag na de 24 Hours van Daytona twee ingenieurs naar TF Sport met updates voor de wagens die rekening hielden met de problemen die ze tijdens de race waren tegengekomen. Hier in Dubai zijn ze present met acht ingenieurs wat heel wat vertrouwen geeft in de toekomst. Ik zie het komende seizoen dus zeer positief tegemoet.” Aldus Tom Van Rompuy.

Foto's: TF Sport  
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 16 februari 2024.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons