van der Horst

Tom Van Rompuy tekent bij TF Sport

Tom Van Rompuy, Charlie Eastwood en Rui Andrade
Tom Van Rompuy, Charlie Eastwood en Rui Andrade
Met de nieuwe reglementen in het FIA WEC, voornamelijk dan met de overgang van GTE's naar GT3's, zijn snelle amateurpiloten zeer gegeerd bij de teams. Zij zijn daarom ook op zoek naar de snelst mogelijke piloot uit de bronzen categorie, om zo meer kans te maken op de titel en natuurlijk ook op de zege bij de 24 Heures du Mans. TF Sport heeft zijn eerste amateurpiloot beet en het is niemand minder dan Tom Van Rompuy, die volgend seizoen zal schitteren in de Corvette Z06 GT3.R.
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Na twee seizoenen in de prototypes bij DKR Engineering, maakt ook de Antwerpenaar de overstap naar de GT3's. Van Rompuy kiest daarvoor voor een zeer interessant project bij TF Sport. Het team van Tom Ferrier zal namelijk de verantwoordelijkheid hebben over de gloednieuwe Corvette Z06 GT3.R in het WEC en kan daarbij rekenen op de nodige fabriekssteun van General Motors. Van Rompuy zal Charlie Eastwood als professionele piloot naast zich krijgen. Voor die uit de zilveren categorie is de keuze op Rui Andrade gevallen.

De Antwerpenaar staat ook met DKR Engineering op de lijst van de deelnemers aan de European Le Mans Series. Alleen voor dit laatste kampioenschap moest er een moeilijk keuze gemaakt worden tussen twee wedstrijden die op hetzelfde moment georganiseerd worden: de 24 Hours of Zolder en de 4 Hours of Spa. Wat de keuze van Tom wordt zal hij weldra bekend maken.

Foto's: TF Sport - General MotorsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 11 december 2023.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons