van der Horst

Tom Van Rompuy wil verder progressie maken in Spa Rally

Tom van Rompuy - Citroën DS3 R5
Tom van Rompuy - Citroën DS3 R5
De openingsrally van het seizoen in Haspengouw was er eentje om snel te vergeten binnen VR Racing by Qvick Motors, het team rond Tom Van Rompuy en Bert Feys. Reeds in de tweede KP ging het fout toen het achterwiel achter een borduur bleef hangen bij het afsnijden van een bocht. Meteen mocht Tom Van Rompuy richting het opgavepark en was fel ontgoocheld.
  • LTF
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
“Ik heb veel kilometers nodig om aan de auto te wennen en om de ideale set up te vinden. Het feit dat we tijdens de Rally van Haspengouw amper twee KP’s konden volmaken is een lelijke streep door de rekening. Ik sneed de laatste bocht voor de finish vrij diep uit en toen de achtertrein een beetje uitbrak bleef de binnenkant van mijn wiel achter een borduur hangen. Ook Freddy Loix en Vincent Verschueren beleefden hetzelfde, maar buiten een kapotte velg bij Verschueren kwamen beiden er zonder kleerscheuren vanaf. Op onze Citroën bleek een bout van de ophanging afgescheurd en zodoende was het verhaal over. We waren heel kalm gestart om het tempo rustig op te voeren. Maar zover is het niet gekomen. Spijtig, want de Haspengouw was voor ons een belangrijke rally inzake de kennismaking met de DS3 R5. We hadden verschillende afstellingen kunnen uitproberen, samen met Erik Qvick en onze Poolse ingenieur Bartek Rubczewski”.

Tom Van Rompuy / Bert Feys - Citroën DS3 R5
Tom Van Rompuy / Bert Feys - Citroën DS3 R5
Op nu naar de Spa Rally voor de tweede proef van het seizoen. Dit jaar telt de kalender negen rally’s, waarvan er zeven in rekening worden gebracht voor het kampioenschap. Eén uitslag mag in rekening worden gebracht als schrapresultaat en één rally mag je passen of buiten competitie rijden. Indien je wel rijdt, moet deze rally wel op voorhand aangeduid worden bij inschrijving. Voor Tom Van Rompuy een moeilijke keuze. Hij rijdt alle negen wedstrijden en de Spa Rally zou hij kunnen gebruiken als één lange test zonder zich te moeten bekommeren om de punten.

“Inzake het schrapresultaat kunnen we nu reeds de Rally van Haspengouw inbrengen. Het was een moeilijke keuze inzake de wedstrijd buiten competitie, maar ik ga de komende Spa Rally toch in rekening brengen. Enerzijds moet ik nog wennen aan de snelle R5, maar anderzijds ken ik de KP’s zeer goed en deze rally ligt me enorm goed. Ik weet dat er een pak R5’s aan de aftrap staan, maar voor de volgende wedstrijden zullen er waarschijnlijk niet veel minder zijn. Ik denk dat ik de Rally van de Condroz ga gebruiken als wedstrijd buiten competitie. In de Condroz zijn er altijd een pak gastrijders die ons belangrijke punten kunnen afsnoepen We gaan inieder geval de shake down in Spa aanwenden als extra test om verder aan de wagen te wennen of een goed compromis te vinden inzake afstelling". 

Foto's: Vincent Wouters - Sandro Delaere - RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op dinsdag 15 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons