van der Horst

Top vijf klassering voor Ramaekers, Van Langendonck en Eyckmans in Tsjechië

FIA Karting Trinec
FIA Karting Trinec
De tweede ronde van het Europese kampioenschap karting voor de OK en OK-Junioren in Tsjechië draaide opnieuw uit op een succes voor onze landgenoten. Een zege, zoals voor Thibaut Ramaekers tijdens de openingsmanche in Valencia viel er niet te noteren maar drie top vijf plaatsen in de OK en OK-Junioren klasse bieden nog steeds mooie kansen voor onze landgenoten voor de rest van de Europese campagne.
  • St. Paul
De laatste keer dat een FIA karting kampioenschap te gast was in Tsjechië dateert van eind de jaren negentig, toen op het circuit van Sosnova. Na een afwezigheid van bijna 25 jaar zette het EK afgelopen weekend dus opnieuw voet aan grond in Tsjechië, dit keer op de Steel Ring in Trinec, Op het mooie maar zeer technische circuit zagen we vanaf dag één enkele landgenoten vooraan meedraaien.
OK-Junioren: Ramaekers leider af maar alles behalve kansloos
Oleksandr Bondarev
Oleksandr Bondarev
De finale van de OK-Junioren draaide uit op een mooie wedstrijd. Oleksandr Bondarev mocht vanaf pole starten en maakte prima gebruik van die startpositie om de eerste ronde als leider door te komen. Lewis Wherrell startte vanaf de tweede plaats maar zag Thibaut Ramakers bij de start meteen langszij komen. De Waal hield die positie even vast, maar moest dan Wherell toch weer voor zich dulden. Bondarev had in de openingsfase al een mooie bonus opgebouwd die Wherell pas in de laatste twee ronden tot niets wist te herleiden. In het steekspel dat daarop volgde probeerde de Brit langszij te komen maar Bondarev parreerde keer op keer en won voor Wherell en Zac Drummond. Ramaekers, die dankzij zijn zege in Valencia als leider naar Trinec afzakte werd mooi vierde voor Dries Van Langendonck op de vijfde plaats. Van Langendonck maakte in de tussenperiode de overstap van Energy Corse naar Forza Racing en bevestigde meteen zijn snelheid met een knappe P5. Bondarev leidt nu de tussenstand, voor Ramakers die de Oekraïner stevig op de hielen zit.
OK: Vijfde plaats voor Eyckmans
Podium OK
Podium OK
Gabriel Gomez domineerde de finale in de OK klasse. De Italiaan koos al van bij de start het hazenpad en had aan de finish een bonus van meer dan vier seconden op de man op de tweede plaats, René Lammers. Alex Powell werd aanvankelijk derde maar kreeg een penalty wegens een klikbumper en moest het laatste podiumplaatsje aan Sebastiano Pavan laten. Powell dus op vier, waarmee hij één plaatsje beter doet dan Ean Eyckmans die er opnieuw goed bij zat en als vijfde wist te finishen. Thomas Strauven vocht het gehele weekend voor een plaats in de top vijftien en mocht de finale ook vanaf die positie aanvangen. Helaas moest Strauven enkele plaatsen prijsgeven en viel hij terug naar P22. Lenn Nijs kon zich helaas niet plaatsen voor de finale. 
Academy Trophy: Zege voor Marius Barry Berg
De Zweed Marius Barry Berg was de snelste in de FIA Academy klasse. Hij won de finale voor Hugo Marti en max Walton. Onze landgenoot Alexi Constant werd negentiende en bezet de 22e plaats in het kampioenschap. Barry Berg voert de tabellen aan. 

Binnen een maand treffen de deelnemers aan het EK elkaar opnieuw, dit keer in Zweden. 

Foto's: FIA KartingDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 22 mei 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons