van der Horst

Topduo Vanthoor en Vervisch: "Alles is er om iets moois te doen"

de familie Vanthoor
de familie Vanthoor
Met Frédéric Vervisch naast Laurens Vanthoor zien we dit seizoen een volledig Belgisch getint topduo in een topwagen, de Audi R8 LMS van Belgian Audi Club Team WRT. In de GT Endurance Cup worden de Harelbekenaar en de jongeman uit Zolder bovendien aangevuld door Laurens' jongere broer Dries, die zijn tweede autosportjaar en het eerste seizoen in de GT's ingaat. Vandaag begint de tweedaagse test in Paul Ricard, maar autosport.be kon het drietal een week voor hun vertrek al spreken over de ambities.
  • G&A Motors Motorsport
Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch streden in 2008 nog beiden in de Duitse Formule 3
Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch streden in 2008 nog beiden in de Duitse Formule 3
Laurens Vanthoor: "Het is zo dat teambaas Vincent Vosse de knoop doorgehakt heeft in verband met wie op welke auto rijdt. Dries rijdt met mij wel in Endurance, maar niet in Sprint; enigszins om het risico te beperken. Enfin, een risico wil ik het niet noemen, ik ben fier dat hij met mij mag samenrijden en overtuigd dat hij het goed zal doen. Hij heeft anderzijds wel nog niet zoveel ervaring en dat is natuurlijk iets wat je niet kan kopen. Frédéric ken ik nog van in de Duitse Formule 3, hij is mijn inziens één van de meest onderschatte piloten van België, ik geloof zeker dat wij capabel zijn om het kampioenschap te winnen."

Angélique Detavernier & Frédéric Vervisch
Angélique Detavernier & Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch: "Ja, ik vind het super om naast Laurens te rijden, hij is toch één van de referenties binnen Audi. Ik ben voor het eerst in de positie om in de GT-racerij echt iets moois te doen, alle factoren zijn aanwezig. Het ligt echt in onze handen nu, hopelijk kunnen we het waarmaken. En dan bedoel ik ook in Endurance, de testen met Dries zijn enorm positief verlopen, qua snelheid liggen we denk ik alle drie dicht bij mekaar. Voor de 24 Hours of Spa is Laurens natuurlijk al ingeschreven op een andere auto dan de onze, namelijk het fabrieksexemplaar. Voor die race weet ik nog niet welke teamgenoten ik zal krijgen, dat zal waarschijnlijk ook wat afhangen van onze klassering in het kampioenschap. Maar ik ben ervan overtuigd dat Vincent de goede keuze zal maken."

Laurens & Dries Vanthoor
Laurens & Dries Vanthoor
Dries Vanthoor: "Ik begrijp zeker de keuze van Vincent Vosse qua rijdersbezettingen, ik heb immers nog maar één jaar ervaring met auto's. Ze hebben mij vind ik echt goed geplaatst en ik ben WRT daar dankbaar voor. De twee testdagen met de oude Audi R8 verliepen heel goed, iedereen was tevreden over mijn prestatie. Mijn ambities zijn om wedstrijden te winnen, en ik zou graag in de top drie algemeen eindigen. Over of we al dan niet meteen de titel gaan winnen, ga ik vandaag geen uitspraken doen."

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Series op woensdag 9 maart 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons