van der Horst

Toptijd voor Browning tijdens laatste testdag

Luke Browning
Luke Browning
Na reeds de snelste te zijn geweest op dag twee, was Luke Browning ook tijdens de afsluitende Formule 3 testdag in Bahrein de snelste. De winnaar van de meest recente Macau GP domineerde de ochtendsessie en was ruim drie tienden sneller dan die van de Bulgaar Nikola Tsolov.
  • STX Motorhomes
Ditmaal bleek de ochtendsessie de snelste van de twee testsessies. Browning opende meteen met een snelle tijd alvorens de sessie enkele malen onderbroken werd door het stilvallen van Cian Shields en Nikola Tsolov. De ART GP rijder had op dat moment wel de tweede tijd in handen.

In de tweede sessie, die eerder in het teken stond van lange stints was Dino Beganovic de rapste man. De Prema Racing piloot hield Noél Leon, snelste op dag één, en Luke Browning achter zich. 

Conclusies trekken uit deze drie testdagen is misschien voorbarig, maar Browning lijkt helemaal klaar voor zijn tweede Formule 3 seizoen. Ook Dino Beganovic toonde zich regelmatig voorin. Verder vielen enkele rookies op waaronder de Mexicaan Noél Leon, Tim Tramnitz en Martinius Stenshorne. Die laatste twee kunnen trouwens mooie adelbrieven voorleggen, zij werden tweede en derde in het afgelopen FRECA seizoen.

Binnen vijftien dagen start het Formule 3 seizoen, ook in Bahrein.

Foto: FIA Formula 3Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 3 op woensdag 14 februari 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons