van der Horst

Totaalplan Racing bevestigt en breidt uit in 2021

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Supertrofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Supertrofeo
Totaalplan Racing besluit 2020 met bijzonder goed nieuws. Het team dat dit jaar debuteerde in de Belcar Series met de opvallende Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO tekent namelijk ook volgend jaar present. Dat verklaarde de West-Vlaamse formatie aan Autosport.be. Bovendien hebben de troepen van Mario Martlé grote plannen, want volgend jaar moet het jonge talent Jarno D'Hauw zijn debuut maken in de Belcar nadat hij dit jaar reeds aan de start kwam van de virtuele variant. Ook Mario Martlé, Kenneth Linthout en speerpunt Cédric Wauters tekenen in 2021 opnieuw present.
Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
"2020 bleek achteraf gezien niet meteen het makkelijkste jaar om te debuteren in de autosport, maar ik denk dat we achteraf bekeken best tevreden mogen zijn", blikt Mario Martlé terug in een gesprek met Autosport.be. "Ons hoofddoel was om ervaring op te doen en klaar te staan wanneer er zich kansen presenteerden. Met vier podia op zes wedstrijden en bovendien een pole positie, denk ik dat we collectief best fier mogen zijn. Alles was nieuw voor ons en ook Floral Racing, dat voor de technische ondersteuning zorgde, had geen ervaring met de Lamborghini. Ons team toonde enorme veerkracht in een jaar waar niets een zekerheid leek. Dat verdient een dankjewel."

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
"De resultaten van dit jaar versterken onze ambitie, want in 2021 gaan we een tandje bijsteken", vervolgt de 48-jarige ondernemer. "Ik kan nog niet alle details verklappen, maar ben tevreden dat we Jarno D'Hauw kunnen aankondigen voor een programma in het Belcar Endurance Championship. Hij zette vorige jaar nog maar zijn eerste stappen op circuit, maar vergaarde ondertussen heel wat ervaring onder het waakzame oog van Jeffrey Van Hooydonk en hij voelt zich klaar om de lat wat hoger te leggen."

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
"Eind dit jaar legde ik op een trackday van Dreamdrive contact met Cédric Wauters", vertelt de 17-jarige Jarno D'Hauw. "Daaruit kwamen gesprekken met Mario Martlé en uiteindelijk hebben we besloten om de handen in elkaar te slaan. Ik ben Mario en zijn team echt dankbaar voor het vertrouwen, temeer we eigenlijk een plan voor meerdere jaren voor ogen hebben. Gezien de impact van de coronacrisis, kan ik zo'n dingen natuurlijk enkel toejuichen. Het is bijzonder leuk om te zien dat zij blijven investeren in de Belgische autosport."

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
De impact die een volledig nieuw team als Totaalplan Racing afgelopen seizoen maakte, is op z'n zachtst uitgedrukt opvallend te noemen. De keuze om in 2021 jong talent te ondersteunen, is ook voor de Belcar goed nieuws op de langere termijn. Afgelopen seizoen waren er namelijk slechts drie juniors die het volledige (reeds ingekorte) seizoen afwerkten. Bovendien zijn er ook geruchten dat Totaalplan Racing wil uitbreiden naar een breder programma in de autosport, ondersteund door een recente aankoop van een tiental wagens naar wat Autosport.be verneemt.

Foto's: Ronald Janssens, Geert Franquet & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 31 december 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons