van der Horst

Tour Auto: Boutsen winnaar – drie klassezeges voor de Belgen

Thierry Boutsen/Hervé Ordioni - Shelby Cobra
Thierry Boutsen/Hervé Ordioni - Shelby Cobra
Dit weekend eindigde in Andorra de Tour Auto 2022, één van de hoogtepunten van het seizoen van Peter Auto. 232 historische bolides stonden er aan de start en zij reden vijf dagen lang door Frankrijk ondertussen verschillende proeven afleggend. Uiteindelijk ging de zege naar Thierry Boutsen die samen met Hervé Ordioni een Shelby Cobra bemande. Maar ook andere landgenoten presteerden sterk en wisten in hun klasse te zegevieren.
  • STX Motorhomes
Olivier Muytjens/Brice Pineau - Shelby Covra Daytona
Olivier Muytjens/Brice Pineau - Shelby Covra Daytona
Thierry Boutsen en Hervé Ordioni namen de wedstrijd van bij de start in handen en wisten de leiding te behouden tot op de slotdag. Zij wonnen naast het algemeen klassement ook hun klasse, die van VHC, de belangrijkste van de wedstrijd. Zij gingen Raphaël Favaro (Lotus Elan 26R) en Damien Kohler (Shelby Cobra) vooraf. Olivier Muytjens/Brice Pineau (Shelby Covra Daytona) verbaasden met een mooie veertiende plaats algemeen.

Christophe Van Riet/Jérémy Lancksweert - Ferrari 365 GTB
Christophe Van Riet/Jérémy Lancksweert - Ferrari 365 GTB
Ook de Group G werd gedomineerd door landgenoten. Christophe Van Riet en Jérémy Lancksweert waren met hun Ferrari 365 GTB van Gipimotor de sterkste in hun klasse voor de Zwitser Urs Beck (Porsche 911 2.3 ST). Het Régularité klassement viel ook in handen van landgenoten, Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck  waren er de besten met hun Volvo PV444 uit 1957.

Foto's: Tour Auto/Peter Auto
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Historic Rally op zondag 1 mei 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons