van der Horst

Tour de Corse : Esapekka Lappi is Europees kampioen

Esapekka Lappi - Skoda Fabia S2000
Esapekka Lappi - Skoda Fabia S2000
De rallywereld maakte zich in Corsica op voor een spannend duel om de titel tussen de Skoda piloten Sepp Wiegand en Esapekka Lappi, maar de beslissing is nog voor de start van de rally gevallen. De wagen van Wiegand brandde uit tijdens de verkenningen voor de Tour de Corse en de Duitser moet verstek laten voor de race en schenkt alzo de titel zonder slag of stoot aan zijn tegenstander.
Sepp Wiegand - Skoda Fabia S2000
Sepp Wiegand - Skoda Fabia S2000
De Tour de Corse is de laatste manche van het Europees rallykampioenschap. Zonder Wiegand aan de start kan Lappi niet meer bijgehaald worden in de puntenstand en de Fin kan zich nu al de ERC kampioen 2014 noemen. Wiegand was nochtans afgereisd naar het Franse eiland maar zijn Skoda Fabia S2000 vatte vuur bij het testen van het parcours en Skoda liet weten dat de schade aan de wagen te groot was om nog hersteld te worden voor de race. Lappi krijgt de titel in de schoot geworpen en maar zal dit weekend voor de zege rekening moeten houden met de Peugeot’s van Kevin Abbring en Craig Breen alsook met de Ford Fiesta van Stéphane Sarrazin.

Foto's: ERC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA European Rally Championship op dinsdag 4 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons