van der Horst

Tour de Corse: Nabeschouwing Gino Bux - RACB National Team

Gino Bux & Eric Borguet
Gino Bux & Eric Borguet
Als 24ste in de eindstand, 6de bij de tweewielaangedreven auto’s en de vierde bij de ERC Juniors kwamen Gino Bux en Eric Borguet over de streep in de Tour de Corse. Een heel bemoedigend resultaat in deze moeilijke rally, en bovendien wisten de vertegenwoordigers van het RACB National Team in deze voor hen nieuwe wedstrijd met hun gele Peugeot 208 R2 een paar uitstekende tijden neer te zetten.
Wat een spectaculair seizoenseinde! Een week na op de wegen van de Condrozrally een prachtige prestatie te hebben neergezet brachten Gino Bux en Eric Borguet ook hun laatste opdracht van het seizoen 2014 op de bochtige wegen van de Tour de Corse tot een goed einde.

“Wat een ongelooflijke rally!”, stelde Gino aan de finish. “Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen twee dagen 600.000 bochten heb genomen. Mijn armen doen gewoon pijn van het vele draaien aan het stuur. Maar we staan aan de finish en we hebben heel wat ervaring opgedaan. Vrijdag begon goed met een goede tijd bij de Juniors, maar een remprobleem deed me wat tijd verliezen. Zaterdag wisten we het tijdsverschil per kilometer op de beste rijders van de categorie goed te reduceren. Ik heb in de loop van de wedstrijd ook mijn rijstijl wat aangepast. Je moet hier eigenlijk niet elke bocht voluit aanvallen, zoals in België het geval is. Zolang je voldoende vloeiende rijlijnen aanhoudt en aan de volgende bocht denkt, komt alles in orde. Ik heb de indruk dat ik de afgelopen twee dagen heel wat vooruitgang heb geboekt op dat vlak.”

Dat werd ook bevestigd door Geoffroy Theunis, directeur van het RACB National Team: “Eens te meer werden Gino en Eric geconfronteerd met een parcours dat hen volledig onbekend was. Maar ze wisten alle moeilijkheden te overwinnen en slaagden er zelfs in om op zaterdag het ritme te verhogen. De tijden van de eerste lus van de tweede etappe bewijzen dat. Ze hebben globaal gezien een goed resultaat laten optekenen in Corsica. Net zoals de balans van het hele seizoen uitermate positief is. Niet vergeten dat Gino Bux aan de start van het seizoen zo goed als nooit een rally had gereden. De vooruitgang die hij tijdens elke wedstrijd kon boeken is zeer hoopgevend voor de toekomst.”

“Dit seizoen zal me altijd bijblijven”, besluit Gino. “Een jaar geleden kon ik me nooit inbeelden dat ik zo een boeiende ervaring zou beleven. Ik schiet woorden te kort om het RACB National Team, mijn corijder Eric Borguet en het hele DG Sport team voor hun steun en inzet te bedanken.”

RACB National Team PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op zaterdag 8 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons