van der Horst

Tour de Corse: Winst voor polyvalente Stéphane Sarrazin

Stéphane Sarrazin - Ford Fiësta RRC
Stéphane Sarrazin - Ford Fiësta RRC
Nadat de Duitser Sepp Wiegand eerder deze week tijdens verkenningen zijn Skoda in vlammen zag opgaan, was de enige resterende titelopponent voor Esapekka Lappi verdwenen, waardoor de spanning nog voor bij de start van de laatste manche van het European Rally Championship verdwenen was. Gezien de voorsprong van Lappi in de tussenstand was het sowieso al moeilijk geweest voor de Duitser om zijn merkgenoot nog bij te benen. Lappi zag echter de eindmeet niet aangezien hij op de laatste KP van de eerste wedstrijddag zwaar in het decor ging.
Op het menu stonden 251 km tegen de chrono, verdeeld over twee dagen en 11 KP’s. Tijdens de eerste dag stonden zes KP’s op het programma en daarin ontpopte de polyvalente Stéphane Sarrazin zich tot een belangrijke zege kandidaat. Hij pakte meteen de leiding en moest die even afstaan aan een uitstekende Bouffier. De beide Fransmannen sloten de eerste dag af met Sarrazin en zijn Ford Fiësta RRC aan de leiding, gevolgd door zijn landgenoot Bouffier op 1,7 seconden in een identieke Ford Fiësta. Tot en met de vijfde proef stond kersverse kampioen Lappi op de derde plaats met een halve minuut achterstand, maar even later ging de Fin het decor opzoeken en moest hij opgeven. Daar zal ook de Duitser Wiegand niet goed van geweest zijn, gezien hij nog de enige was die de Fin van de titel kon houden. Hierdoor kon de Nederlander Kevin Abbring zich op de derde plaats nestelen met zijn Peugeot 208 R5.

Esapekka Lapi - Skoda Fabia S2000
Esapekka Lapi - Skoda Fabia S2000
Tijdens de tweede wedstrijddag op zaterdag ging Sarrazin nog iets harder op het gaspedaal staan en won vier KP’s op rij. Met een geruststellende voorsprong van 24 seconden ging hij tijdens de laatste KP iets van het gas om aan de meet nog 19 seconden over te houden op zijn land- en merkgenoot Bouffier. Abbring werd knap derde voor de Fransen Camilli in de oudere Peugeot 207 S2000 en een uitstekende Romain Dumas in de Porsche 997 GT3 Cup. Camilli kreeg achteraf nog Colin McRae Flat Out Trophy.

De 40-jarige Sarrazin heeft nog niet veel van zijn snelheid ingeboet en is een van de meest veelzijdige rijders ooit. De ex F1 rijder droomde ervan om ooit de Tour de Corse op zijn naam te zetten en dat is hem nu gelukt. Wat de toekomst brengt is nog niet duidelijk, maar naar eigen zeggen wil hij ook volgend seizoen enkele rally’s betwisten.    

Foto: ERC.comDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 8 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons