van der Horst

Tourenwagen Classics: Van Rompuy, Qvick & Alders op de Nürburgring tegen superzware concurrentie

Tourenwagen Classics
Tourenwagen Classics
Na de Salzburgring is de Tourenwagen Classics aan zijn tweede race toe op de Nürburgring. Er wacht onze landgenoten Dirk Van Rompuy, Erik Qvick en Evertjan Alders geen makkelijke opdracht in het super professionele startveld van maar liefst 53 historische wagens.
  • St. Paul
Dirk Van Rompuy en Erik Qvick
Dirk Van Rompuy en Erik Qvick
53 wagens en enkele grote namen zoals Grohs, Oberndorfer, Schmickler, Nissen, Strycek, Mücke, enz. zullen komend weekend op de Nürburgring de handschoen opnemen in een waanzinnig sterk deelnemersveld. Gaande van ex DTM wagens over WTCC, STW, BTCC, Groep A tot de monsterlijke DRM wagens. Daartussen zien we op de inschrijvingslijst de BMW’s van VR Racing met Dirk Van Rompuy en Erik Qvick en de Atrex Automotive bolide van Evertjan Alders.

Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Erik Qvick: "De E30 M3 is afgelopen winter geëvolueerd en na zeer goede trainingen op Circuit Zolder willen we de wagen ook eens aan de tand voelen op de Nürburgring waar de Belcar Historic Cup ook jaarlijks een manche kent. Dirk en ikzelf zullen de wagen delen en de bedoeling is uiteraard om ervaring op te doen. Maar uiteraard gaan we in de eerste plaats ook racen en ons meten met de zware concurrentie. We gaan onze chrono’s van vorig seizoen trachten aan te scherpen en hopen uiteraard op een podiumplaats in onze klasse. Al zal dit geen makkelijke opdracht worden, want zowat iedere wagen heeft een geschiedenis binnen een professionele competitie".

Evertjan Alders - BMW E30 325
Evertjan Alders - BMW E30 325
Samen met Alders komen Dirk en Erik met de E30 M3 terecht in de Klasse 2 en mogen het opnemen tegen ondermeer Harald Grohs die een ex Volgelsang DTM exemplaar bemant. Ook de ex DTM Audi A4 van Timo Scheider uit 2006 en de ex Priaulx WTCC BMW E90 zijn van de partij. En indien de huidige kalender overeind blijft komt dit kampioenschap in het najaar ook richting Circuit Zolder.

Foto's: Tourenwagen Classics - Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 6 augustus 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons