van der Horst

Tours: Belgen maken kennis met oval track

28d06ef5cbb146bed0adc444652f07cc5d1f3a02.jpg
Dit weekend rijden de deelnemers aan de NASCAR Whelen Euro Series op de mini ovaal in het Franse Tours. Met zijn twee schuine bochten is de baan een unicum in Europa en de snelste deelnemers leggen een rondje af in minder dan 17 seconden. De verschillende Belgen die dit jaar aan de serie deelnemen ontdekten vrijdag deze unieke piste tijdens de vrije trainingen en zij brachten het er zeker niet slecht van af voor een eerste kennismaking.
  • Powercars
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
In de Elite 1 klasse vonden we na de eerste sessie de PK Carsport rijders Anthony Kumpen en Bert Longin terug op een zevende en veertiende plaats, maar zij verbeterden aanzienlijk in de tweede sessie en Kumpen schoof op naar plaats drie en Longin naar de achtste stek. Ook Bas Leinders maakte kennis met de piste en na een dertiende tijd in sessie 1 schoof hij met zijn RCP-Marc VDS Toyota in de namiddag op naar de vierde plaats net achter Kumpen. De snelste tijden gingen niet onverwacht naar routiniers, zo was Ander Vilarino de snelste in de eerste testsessie waarna Fréderic Gabillon hem opvolgde in de tweede training.

Bij de Elite 2 rijders maakte Stienes Longin zijn debuut in de serie op de PK Carsport wagen die hij deelt met zijn vader. De debutant verraste iedereen door tweemaal een tweede besttijd neer te telkens na zijn ploegmaat Maxime Dumarey. Denis Dupont zette de beste prestatie voor het RCP-Marc VDS team neer met een vijfde tijd in de tweede sessie. Nathalie Maillet viel tweemaal buiten de top tien.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series & PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons