Tours: Elite 1: race 1: Ander Vilarino winnaar – Longin en Kumpen zesde en zevende

Ander Vilarino
De Belgen in de NASCAR Whelen Euro Series kenden minder succes dan voorheen op de mini ovaal in het Franse Tours. De korte baan en het miezerige weer maakten het de deelnemers niet makkelijk en verscheidene neutralisaties waren dan ook het gevolg. De ervaren Spanjaard Ander Vilarno won de race over 84 ronden voor de poleman Eddie Cheever III en Frédéric Gabillon. PK Carsport rijders Anthony Kumpen en Bert Longin beëindigden hun eerste race op een ovaal op de zevende en de zesde positie. Bas Leinders werd nog als eenentwintigste geklasseerd op zeven ronden.
Ander Vilarino (TFT-Banco Santander) baande zich een weg van de vierde startpositie naar de kop en versloeg uiteindelijk de poleman Eddie Cheever III (CAAL Racing). De winnaar van vorig jaar de Fransman Frédéric Gabillon (Still Racing) reed enige tijd aan de leiding maar zakte daarna af naar de derde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Mathias Lauda (DF-1 Racing) en Freddy Nordström (Still Racing). Bert Longin (PK Carsport) vertrok van op de zevende positie en wist in de race een plaats goed te maken, Anthony Kumpen (PK Carsport) vatte de race aan van op de tiende startplaats en klom nog op tot de zevende plaats vlak achter zijn teammaat. Kumpen moet in het kampioenschap wel de leiding afgeven aan winnaar Vilarino, die de Belg nu voorafgaat met net één punt.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 juli 2014.