Tours: Elite 1: race 2: Mathias Lauda in de regen

Mathias Lauda
Mathias Lauda (DF-1 Racing by B66) heeft op de ovaal van Tours de tweede race in de Elite 1 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series gewonnen. Bij de laatste herstart schoof de Oostenrijker in de regen op van de vierde plaats naar de tweede positie om dan met nog negen ronden te gaan ook voorbij Ander Vilarino (TFT-Banco Santander) te gaan en de race te winnen. De Spanjaard werd tweede maar vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap op Anthony Kumpen (PK Carsport) tot 9 punten. Deze laatste finishte als achtste net achter Bas Leinders (RCP-Marc VDS) en één plaats voor Bert Longin (PK Carsport).
Mathias Lauda, die door had dat men in de regen best de buitenkant van de piste nam, won de race met een voorsprong van zes tiende seconde op Ander Vilarino. Victor (Brazil Team) vervolledigde het podium met Frédéric Gabillon (Still Racing) en Freddy Nordström (Still Racing) op plaatsen vier en vijf. Borja Garcia (Ford Autolix Competition) startte van op de pole maar moest zich in de race tevreden stellen met de zesde plaats, daarachter kwam het Belgisch trio Leinders, Kumpen en Longin binnen. De volgende race is al binnen twee weken op de Nürburgring.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 6 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours.