Tours: Elite 2: race 1: Drie Belgen in de top vier

Podium race 1
Het werd bijna een volledig Belgisch feestje in Tours na de ELITE 2 race met niet minder dan drie landgenoten in de top vier. Enkel Marsulio Canuti (DF-1 Racing by B66) kon zich tussen de Belgen plaatsen op de tweede plek. RCP-Marc VDS Racing rijder Denis Dupont werd als winnaar afgevlagd en PK Carsport piloten Maxime Dumarey en Stienes Longin pakten respectievelijk de derde en vierde plaats.
Maxime Dumarey eigende zich de pole toe en Stienes Longin pakte de tweede startplaats, toch moesten de PK Carsport rijders de overwinning in de race laten aan hun landgenoot Denis Dupont. De race bij de ELITE 2 werd eveneens geplaagd door vele neutralisaties en de wedstrijd werd zelfs onder geel afgevlagd. Dupont startte als vierde maar klom al snel op naar de tweede positie maar verloor opnieuw een plaats bij de eerste herstart. Canuti nam de leiding over van Dumarey maar maakte een fout en ging wijd door de bocht waarna Dupont voorbij beide koplopers ging. Longin vond dan aansluiting bij de kopgroep maar verschillende incidenten verstoorden het verloop van de wedstrijd. De race werd uiteindelijk geneutraliseerd voor het opkuisen van de brokstukken op de baan en er werd beslist om de race definitief af te vlaggen en Dupont werd winnaar verklaard voor Canuti, Dumarey, Longin, Thomas Ferrando (Overdrive-Buffalo)en Marçal Melo (Brazil Team).

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 5 juli 2014.