Tours: ELITE 1: Ander Vilarino wint en vergroot voorsprong in kampioenschap

Ander Vilarino vertrekt van op de pole
Er was opnieuw geen reden tot juichen voor de Belgen na de tweede race voor ELITE 1, Anthony Kumpen (PK Carsport) kwam in contact met teamgenoot Bert Longin (PK Carsport) en eindigde negende, Longin strandde op de twaalfde plaats, Jerry De Weerdt finishte als zeventiende en Eric De Doncker werd negentiende. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander) won de race en vergroot zijn voorsprong in de tussenstand tot 29 punten op Eddie Cheever III. Anthony Kumpen zakt weg naar de zesde plaats in het kampioenschap achter Gabillon, Iannetta en Rocca.
Tours Speedway
Vilarino, die van de pole was gestart, leidde van start tot finish en zelfs drie onderbrekingen konden de Spanjaard niet deren. Frederic Gabillon (Tepac RDV Compétition) en Nicolò Rocca (CAAL Racing) vochten het dan onder elkaar maar uit voor de tweede positie en het was de Fransman die het laken naar zich toe haalde. Mathias Lauda (DF1 Racing) eindigde als vierde na een rondelange strijd met Philipp Lietz (GDL Racing) en Romain Iannetta (TFT). Eddie Cheever III (CAAL Racing) moest zich tevreden stellen met de zevende plaats. Na Alon Day (CAAL Racing) kwam Anthony Kumpen als negende over de lijn, Wilfried Boucenna (Knauf Racing Team) sloot de top tien af.

De race kende drie neutralisaties, een daarvan werd veroorzaakt door de PK Carsport rijders Anthony Kumpen en Bert Longin, die op elkaar inreden.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 28 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.