van der Horst

Tours: ELITE 2: Dominante zege voor Stienes Longin

Podium race 1 ELITE 2
Podium race 1 ELITE 2
Maakten de Belgen geen goede beurt bij ELITE 1 race, dan werd dat ruimschoots goedgemaakt in de eerste race voor de ELITE 2. Stienes Longin (PK Carsport) behaalde op de ovaal van Tours een dominante overwinning een jaar nadat hij op dezelfde omloop zijn debuut in de serie maakte. Guillaume Deflandre startte van op de pole maar haalde het einde van de race niet. Jerry De Weerdt (Brass Racing) finishte als zeventiende en won de Gentleman Trophy. Eric De Donker (Insulco Motorsport98) eindigde de race op de veertiende plaats.
  • Shopa
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin nam de leiding van de wedstrijd over van Guillaume Deflandre (CAAL Racing) in de derde ronde en reed toen weg van de concurrentie. Longin werd nooit bedreigd niettegenstaande er twee herstarts nodig waren na gele vlag situaties en behaalde alzo zijn eerste overwinning in de serie. Achter de Belg streden Gianmarco Ercoli (Double T by MRT Nocentini) en Thomas Ferrando (Knauf Racing Team) om de overige podiumplaatsen. De Italiaan verraste de Fransman bij de herstart na de tweede onderbreking en kaapte alzo de tweede positie weg. Philipp Lietz (GDL Racing) klom op van de achtste naar de vierde plaats, de top vijf werd afgesloten door Ulysse Delsaux (Tepac RDV Compétition). Rookie Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing) behaaldde een mooie zesde plaats voor Florian Renauer (Dexwet Renauer Team) en Nicki Petersen (GDL Racing).

Guillaume Deflandre maakte kans op een top vijf positive maar kreeg de zwarte vlag nadat hij Longin had aangetikt onder geel. Maxime Dumarey op de tweede wagen van PK Carsport kwam niet aan de start. Jerry De Weerdt won met zijn BRASS Racing bolide de Gentleman Trophy.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 27 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons