van der Horst

Tours: ELITE 2: Winst voor Gianmarco Ercoli

Gianmarco Ercoli - Double T by MRT Nocentini
Gianmarco Ercoli - Double T by MRT Nocentini
Zaterdag won Stienes Longin nog de eerste race in ELITE 2, maar een dag later was er minder reden tot juichen. Longin moest de race staken na een contact met landgenoot Guillaume Deflandre. Deze laatste was nadien betrokken in nog een tweede aanrijding en werd door de organisatoren uit de raceuitslag geschrapt. Eric De Doncker werd de best geklasseerde Belg op de twaalfde plaats, twee plaatsen verder finishte Jerry De Weerdt. De actievolle race werd gewonnen door Gianmarco Ercoli (Double T by MRT Nocentini), die ook uitloopt in de tussenstand van he kampioenschap.
Start race 2 ELITE 2
Start race 2 ELITE 2
Vijf herstarts waren nodig in de ELITE 2 race, maar dat belette niet dat we een spannende race voorgeschoteld kregen met een intense strijd om de zege tussen Ercolli, Ulysse Delsaux (Tepac RDV Compétition) en Thomas Ferrando (Knauf Racing) die slechts in de laatste ronde beslecht werd in het voordeel van de Italiaan. Na Delsaux en Ferrando finishte Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing) als vierde na een remonte van op de achtste startplaats. Philipp Lietz (GDL Racing) werd vijfde maar blijft tweede in de tussenstand van het kampioenschap. Verder in de top tien vonden we nog Nicki Petersen (GDL Racing), Pierre Roché (TLC – Leclerc), Stéphane Sabates (Whelen - Amaï.fr), Florian Renauer (Dexwet Renauer Team) en Didier Bec (RDV Compétition).

Guillaume Deflandre (CAAL Racing) maakte het wat te bont in deze race, eerste knalde hij tegen Stienes Longin aan waarna de Leuvenaar zijn race moest beëindigen en daarna maakte hij nogmaals contact nu met Francesca Linossi. De zwarte vlag werd dan ook voor de jonge Belg bovengehaald. Eric De Doncker bereikte de meet in twalfde positie, Jerry De Weerdt eindigde twee plaatsen verder als veertiende. Maxime Dumarey kwam niet aan de start.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 28 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons