van der Horst

Tours Speedway: Nabeschouwing PK Carsport

Stienes Longin
Stienes Longin
Eerste zege voor Stienes Longin lichtpunt in een frustrerend weekend. Blijdschap en frustratie voor PK Carsport tijdens het vierde raceweekend van de Nascar Whelen Euro Series, gehouden op de Tours Speedway. Anthony Kumpen en Bert Longin werden er geplaagd door de pechduivel, maar Stienes Longin passeerde een mijlpaal, door zijn eerste wedstrijd in de NWES op zijn naam te schrijven.
Stienes Longin
Stienes Longin
“Hier ben ik zo blij mee!”, juichte Stienes Longin na afloop van de eerste van twee Elite 2-race op de Tours Speedway. Longin junior had net de 75 ronden lange race met kop en schouders gedomineerd en reed dan ook oververdiend als winnaar over de streep. “Een jaar geleden reed ik hier in Tours mijn eerste NASCAR-race. Hier nu kunnen winnen is mijn bedankje aan het team, de sponsors, mijn familie en vooral mijn pa. Hij staat me altijd met raad en daad bij en zeker nu we niet het makkelijkste seizoen beleven is dit een hele opsteker.”


Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
2015 lijkt inderdaad niet meteen het meest eenvoudige seizoen te worden voor regerend kampioen PK Carsport. In de eerste race bij de Elite 1 moest Anthony Kumpen voortijdig de strijd staken. “Ik vraag me af hoeveel pech je kan hebben op één seizoen”, stelde Kumpen. “Op één weekend gaan drie aandrijfassen stuk. Ik had geen andere keuze dan mijn wagen vijftien ronden voor het einde te parkeren.”

Ook voor Bert Longin werd het geen eenvoudig weekend. “In de eerste race begaf een lasnaad van een velg het en kreeg ik met een langzame leegloper te maken”, legt de Leuvenaar uit. “Meer dan een twaalfde plaats zat er niet in. Ook in de tweede race liep het niet veel beter, met een negende plaats voor Anthony en een twaalfde voor mezelf. Ergens schort er iets aan onze snelheid in de race, maar het is moeilijk om daar de vinger op te leggen."

De tweede Elite 2-race bracht weinig soelaas: Stienes Longin werd al vroeg in de wedstrijd van de baan geduwd en dat was dat. Dat schuldige Guillaume Deflandre achteraf uit de uitslag werd geschrapt bracht weinig soelaas. Voor het hele Nascar Whelen Euro Series peloton volgt nu een lange zomerpauze.

“Een uitstekende gelegenheid om alles op een rijtje te zetten en ons terdege voor te bereiden op de seizoensfinale”, aldus Kumpen. “Half september zijn er de halve finales in Magione en op 3 en 4 oktober de finales in ons eigenste Zolder. In beide meetings zijn dubbele punten te verdienen, dus voor het kampioenschap is nog alles mogelijk.”

Bert Longin
Bert Longin
“We zijn inderdaad vast van plan om onze fans in Zolder een feestje aan te bieden”, besluit Bert Longin. “Het potentieel zit zeker in de wagen, en de kwaliteiten van het PK Carsport-team zijn genoegzaam bekend. We hebben allemaal genoeg race-ervaring om te weten dat zo een pechreeks niet kan blijven duren. We zullen de schouders dan ook absoluut niet laten zakken en zijn vast van plan om het seizoen met een paar spetterende prestaties af te sluiten.”

PK Carsport PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op zondag 28 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons