van der Horst

Tours: Stienes Longin aan de start in kampioenenwagen Anthony Kumpen

Stienes Longin
Stienes Longin
Stienes Longin zal voor de komende NASCAR-meeting in het Centraal-Franse Tours niet kunnen beschikken over zijn eigen bolide. De wagen bleek te fel gehavend na het wedstrijdweekend in Brands Hatch en daardoor besloot zijn team PK Carsport het over een andere boeg te gooien. Het Limburgse team vroeg bij NASCAR-promotor Team FJ een reservechassis op en kreeg... dat van de kampioenenwagen van Anthony Kumpen twee seizoenen geleden! Of dat Stienes Longin vleugels zal geven, blijft afwachten, maar de regerend Elite 1-juniorkampioen toonde zich alvast optimistisch.
Stienes Longin - PK Carsport
Stienes Longin - PK Carsport
"De impact in Brands Hatch was enorm zwaar, ook al zag het er op de beelden weinig spectaculair uit", vertelt Stienes Longin aan Autosport.be. "Het chassis is niet meer op te lappen en dus moesten we een oplossing zoeken. Team FJ stelde ons een reservechassis beschikbaar, het oude chassis van Anthony trouwens. Hopelijk brengt dat wat geluk en kunnen we de situatie dit weekend keren, want ik heb toch wat pech gekend de voorbije maanden. Het ligt soms dicht bij elkaar, want ik ben eveneens erkentelijk dat ik al heel wat mooie momenten heb meegemaakt en vaak was ook daar geluk mee gemoeid. Ik kan de situatie dus redelijk goed relativeren, want ik merk in de kwalificaties dat ik op een tiende van de pole zit - aan de ruwe snelheid ligt het dus niet. Ik besef ook dat ik nu mijn vierde seizoen NASCAR afwerk en de voorbije drie jaar telkens de titel heb gepakt die ik voor ogen had. Dat helpt om een aantal mindere wedstrijden in de juiste context te plaatsen."

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin domineerde twee jaar geleden de meeting in Tours, ondanks de zware crash van zijn teamgenoot. PK Carsport moest daardoor een chassis lenen bij... Braxx Racing. Dat leek Longin jr. echter niet te deren, want aan het einde van de meeting luidde de eindafrekening twee poles, twee snelste ronden en twee podia, waarvan één zege - zo goed als perfect dus. "Ik heb iets met dit circuit", lacht Stienes Longin. "Hier in Tours reed ik mijn eerste NASCAR-race ooit, pakte ik mijn eerste podium en eerste zege. De baan ligt me wel, eigenlijk liggen ovalen me in't algemeen redelijk goed. De nieuwe reglementen zijn wat ingewikkelder, maar uiteindelijk komt het erop neer om zo snel mogelijk te zijn. Voor de spotters en de teams zullen de nieuwe reglementen misschien nog het meeste impact hebben, want zij moeten goed bij de les blijven. Ik wil nu echt aanknopen met de mooie resultaten, dus dat gaat mijn doel zijn dit weekend!"


Foto's: PK Carsport press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 27 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oval World Challenge.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons