Tours: Ulysse Delsaux wint incidentrijke race – Pedro Bonnet op podium

Ulysse Delsaux
Ulysse Delsaux was net zoals zijn collega in Elite 1 Frédéric Gabillon ongenaaktbaar op het ovaalcircuit in Tours. De Fransman met de RDV Compétition Toyota Camry pakte eerst de overwinning in de eerste halve finale en zette deze ook om in eindwinst tijdens de finale. De Duitser Justin Kunz parkeerde zijn Racing Total Ford Mustang op een tweede plaats en de derde plaats ging verrassend naar Pedro Bonnet. De Limburger parkeerde zijn Braxx Racing Ford Mustang in de halve finale op een tweede plaats en kon deze lijn doortrekken in de finale met een derde plek. De finale werd voornamelijk getekend door de lange safety car procedures en veel blikschade bij verschillende wagens. Toch was pechvogel van de dag Guillaume Dumarey, die niet kon starten.
Pedro Bonnet
De aanvang van de wedstrijden in Elite 2 startte al in mineur voor Guillaume Dumarey. De co-kampioenschapleider moest als derde starten, maar door de crash van Anthony Kumpen tijdens de finale van Elite 1 was de wagen te zwaar beschadigd waardoor Dumarey een kruis kon maken over deze race. In de eerste halve finale was het Ulysse Delsaux die startte vanaf de pole en niettegenstaande drie safety car interventies haalde de Fransman de zege gemakkelijk binnen. Een verrassende tweede plaats was er voor Pedro Bonnet. Bonnet startte in de middenmoot, maar dankzij een goede keuze tijdens een herstart kon de Limburger zich opwerken naar P2. Florian Venturi eindigde met zijn Ford Mustang op een derde plaats. In tegenstelling tot de eerste halve finale verliep de tweede wat rustiger. De Braziliaan Felipe Rabello mocht met zijn PK Carsport Chevrolet op pole starten en reed zonder problemen naar de overwinning voor de Luxemburger Linster Gil en de Fransman Wilfried Boucenna. Tom Boonen, die met zijn Braxx Racing Chevrolet op P2 startte, geraakte niet snel genoeg naar de binnenkant en eindigde op een vijfde plek.

Tom Boonen - Braxx Racing Ford Mustang
In de finale was Delsaux telkens bij de pinken tijdens de (her)startprocedures. In het begin kon Pedro Bonnet goed volgen maar door de vele herstarts kon de Limburger niet verhinderen dat Justin Kunz de tweede plek overnam. Tijdens de laatste herstart, waar de wedstrijdleiding overigens besliste om in één lijn te starten in plaats van zij aan zij, moest Bonnet nog verdedigen tegen Venturi, die hij nog net voor de meet achter zich kon laten en zo zijn eerste podium van het seizoen kon claimen. Jerry De Weerdt reed ook een sterke wedstrijd en dankzij zijn 14de plaats en eindigde op een tweede plaats in de Legends Cup. De overige landgenoten hadden minder geluk. Boonen die vanaf de zesde startrij mocht starten, kwam tijdens de race in aanraking met andere deelnemers waardoor zijn voorbumper los geraakte. De Balenaar zocht de pits op maar verloor twee rondes op de rest van het peleton, waardoor hij als 17de eindigde. Ook Guillaume Deflandre kwam in contact met een andere wagen en ook hij zocht even de pits op. Hierdoor eindigde hij met twee ronden achterstand op een 18de plaats.

Ook morgen worden er terug twee halve finales en een finale afgewerkt. Daar zal Ulysse Delsaux op pole starten in de eerste halve finale om 10:05, terwijl Adrien Paviot de koppositie in zal nemen tijdens de tweede om 10:40. De finale zelf gaat door om 11:20.