van der Horst

Toyota bevestigt deelname met Yaris WRC in 2017

Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Bijna een jaar nadat we de beelden brachten van geheime tests van Toyota Motorsport GmBH met de Yaris WRC, komt Toyota bij monde van baas Akio Toyodan nu zelf met het nieuws op de proppen tijdens een persconferentie in Tokio waar de Yaris WRC zijn publieke debuut maakte.
Toyota Yaris WRC
Toyota Yaris WRC
Momenteel is het de bedoeling dat Toyota opnieuw zijn opwachting maakt in WRC vanaf 2017. Het in Keulen gevestigde Toyota Motorsport GmBH (TMG) kan dus nog twee jaar testen en ondertussen afwachten wat de technische evoluties zijn binnen de reglementen van het WRC. Zodoende gaat de Japanse constructeur, die in het verleden vier titels pakte bij de piloten en drie bij de constructeurs, niet over één nachtje ijs.

Hierbij wordt onder meer beroep gedaan op WEC-rijder en allrounder Stéphane Sarrazin, Eric Camilli en Sébastien Lindholm. Sarrazin won vorig seizoen nog de Tour de Corse.

Toyota heeft een lange staat van dienst binnen het WK rally en was quasi een kwart eeuw onafgebroken aanwezig in het WK Rally. Kleppers zoals Waldegaard, Mikkola, Andersson, Sainz, Kankkunen, Eklund Eriksson, Rovanpera, Allen, Auriol, Loix, enz. passeerden de revue bij Toyota Motorsport. 

Foto's: Toyota MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 30 januari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons