van der Horst

Toyota Gazoo Racing Argentinië bouwt Corolla sedan TCR

Logo Latijn-Amerikaanse tak Toyota Gazoo Racing
Logo Latijn-Amerikaanse tak Toyota Gazoo Racing
Toyota Gazoo Racing Argentinië werd door Toyota Gazoo Racing aangewezen als verantwoordelijk voor de homologatie en de daaropvolgende ontwikkeling, productie en verkoop van Toyota-voertuigen voor TCR-wedstrijden. Een mijlpaal in de geschiedenis van Toyota Gazoo Racing Argentinië en tevens van enorme waarde voor de Argentijnse auto-industrie.
  • De Swert Opticiens
Het gekozen model voor Toyota's intrede in de TCR-competitie is de Corolla sedan. De technische werkzaamheden zijn al begonnen op het hoofdkantoor van Toyota Gazoo Racing Argentinië. Het technische goedkeuringsproces van het voertuig zal in eerste instantie van daaruit worden gecoördineerd en zodra dit is afgerond en goedgekeurd door WSC, kan het deelnemen aan alle TCR-series, inclusief de WTCR FIA World Touring Car Cup starten.

Door de jaren heen heeft Toyota deelgenomen aan verschillende motorsportcompetities, waaronder de Formule 1, het World Endurance Championship en de 24 Uur van de Nürburgring. Bij deze gelegenheid wordt Toyota Gazoo Racing Argentinië, de exclusieve fabrikant van de Corolla TCR sedan voor de klantenteams.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in TCR op donderdag 29 april 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons