van der Horst

Toyota's deur staat wagenwijd open voor Fernando Alonso

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Dat Fernando Alonso raceplannen buiten de Formule 1 ambieert, is algemeen geweten. De Spanjaard kwam dit jaar in actie in de Indy 500 en zal begin 2018 aan de start staan van de Rolex 24 Hours of Daytona in het team van Zak Brown, United Autosports. Alonso zelf gaf in het verleden aan dat de 24 Heures du Mans ook op zijn verlanglijstje stond, meer zelfs: hij wil de etmaalrace in de Sarthe winnen op weg naar de "triple crown".
  • De Swert Opticiens
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Als er volgend jaar een fabrieksteam aan de start staat in de LMP1-categorie van de 24 Heures du Mans, dan is dat naar alle waarschijnlijkheid Toyota; een bevestiging van het vervolg van het programma is er echter vooralsnog niet. Dit weekend worden de 6H van Shanghai verreden en het Britse Dailysportscar vroeg aan Toyota Gazoo Racing of Fernando Alonso deel uitmaakt van de strategie van het Duits-Japanse team. "Toyota Gazoo Racing heeft aan DSC uitgelegd dat de deur wagenwijd openstaat voor McLaren F1-rijder Fernando Alonso om in Le Mans te strijden met het team in 2018, als de Japans constructeur blijft racen in het WEC na dit seizoen."

Is de start van Alonso in de 24H van Daytona een opstap naar een uitgebreider programma later het jaar? De toekomst zal het uitwijzen...

Foto's: Racing International Photography & McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 4 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons