van der Horst

Toyota selecteert Yamashita als opvolger van Nakajima en Kobayashi

Kenta Yamashita
Kenta Yamashita
Toyota Gazoo Racing heeft Kenta Yamashita aangeduid om vanuit het Toyota Gazoo Racing WEC Challenge Program aan te treden in het WK uithouding. De 23-jarige Japanner treedt daarmee in de voetsporen van Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi. Voor het aanstaande FIA WEC seizoen 2019/2020, dat volgende week wordt afgetrapt met The Prologue in Barcelona, wordt Yamashita ondergebracht bij High Class Racing voor een LMP2-programma op de Oreca 07 met de Deen Anders Fjordbach en de Amerikaan Mark Patterson.
  • STX Motorhomes
High Class Racing - Oreca 07
High Class Racing - Oreca 07
Yamashita's achtergrond ligt in het Japanse F3-kampioenschap (waar hij in 2016 kampioen werd) en de Super GT (zowel GT300 als GT500), waar hij momenteel uitkomt voor Lexus en recent nog een zege pakte in Thailand en daarmee puntenleider werd. Als Yamashita's ontwikkeling de goede richting uitgaat, is de kans groot dat hij vroeg of laat opgenomen wordt in een programma van Toyota in de topklasse van het WEC. Komend seizoen krijgt hij de kans zich te bewijzen in het WK, maar in de LMP2-klasse bij High Class Racing - het Deense team dat deze week nog de bestickering onthulde voor diens Oreca.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 17 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WEC Prologue.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons