van der Horst

Toyota wil met drie wagens naar Le Mans

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota heeft het de dag van vandaag in het wereldkampioenschap uithouding niet onder de markt tegen grote concurrenten Audi en Porsche. Nadat Nissan vorig jaar pijnlijk door de mand viel met een (te?) innovatieve aanpak, moest ook Toyota toegeven dat een hybridesysteem gebaseerd op een condensator niet voldoende potentieel voor doorontwikkeling gaf. Daarnaast vertrouwen de Japanners al enkele seizoenen op twee wagens, daar waar hun concurrenten vaak een bolide extra op het asfalt hadden. Die situatie zou Toyota graag anders zien...
Rob Leupen - Toyota Gazoo Racing Team Director
Rob Leupen - Toyota Gazoo Racing Team Director
"We hebben een bepaald budget opgesteld en maken steeds bewuste keuzes", licht team director Rob Leupen toe. "Als we denken meer geld nodig te hebben voor de ontwikkeling, dan spenderen we dat niet aan een derde wagen. Als je wel opteert voor een derde wagen, maar dan een halve seconde of een seconde langzamer bent, kan je sowieso niet winnen. Dus gooien we alles op twee wagens en is het goed."

Toyota TS040 Hybrid
Toyota TS040 Hybrid
Betekent dit dat jullie op lange termijn kijken naar een derde wagen? "Natuurlijk! Je kijkt altijd naar een derde wagen, maar het hangt er van af wat voor budgetten we krijgen en wat wij denken nodig te hebben voor de technische ontwikkeling van de auto. Mocht er natuurlijk iets gebeuren waardoor je niet wint omdat je maar twee auto's hebt, dan heb je natuurlijk een goed argument om te zeggen 'hey kijk eens even' en voor 2017 ziet het er goed uit..."

Foto's: Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons