van der Horst

Tragedie in de Condroz: corijder Rik Vanlessen laat het leven

45ste Rally van de Condroz
45ste Rally van de Condroz
De 45ste editie van de Rally van de Condroz is sinds vanmiddag in rouw na het dodelijke ongeval van corijder Rik Vanlessen. De teamgenoot van Steve Matterne, aan boord van de Skoda Fabia n°7 ingezet door BMA, verloor het leven bij een crash in de zesde proef van de dag (Ben-Ahin).
Ondanks de snelle tussenkomst van de medische hulpdiensten, is corijder Rik Vanlessen jammer genoeg ter plaatse overleden. Steve Matterne heeft een nekletsel opgelopen en is naar het ziekenhuis overgebracht, maar zijn leven is niet in gevaar.

De proef van Ben-Ahin werd bijgevolg geneutraliseerd, maar op dit moment ziet het er naar uit dat de verdere proeven, te beginnen met de proef van Wanze, wel zullen doorgaan.
 
Het spreekt voor zich dat we geen beelden van het ongeval noch van de gecrashte wagen verspreiden. Autosport.be en de Royal Motor Club de Huy uiten hun oprechte medeleven aan de familie en de dierbaren van Rik.
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belgian Rally Championship op zaterdag 3 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons