van der Horst

Trainen weer mogelijk op Karting Genk

Start -Rotax Junioren
Start -Rotax Junioren
Er is weer licht aan het einde van de tunnel! Sinds zaterdag kan er opnieuw getraind worden op het circuit van Karting Genk. De omloop op de Horensberg in Genk moest op 4 november de deuren sluiten na het verstrengen van de coronamaatregelen, maar zette sinds dan alles op alles om zo snel mogelijk weer te openen. Daar slaagde Karting Genk afgelopen vrijdag in, en dus heropent het circuit vanaf dit weekend.
Enkel het CIK FIA circuit zal openen; de brasserie en het huurkartcircuit blijven gesloten, de shop is enkel open op afspraak. Het spreekt voor zich dat het dragen van een mondmasker verplicht is. Daarnaast worden er per dag maximaal 80 rijders toegelaten, die allen hun eigen plaats in de paddock krijgen. Iedere 20 minuten zullen de verschillende klassen elkaar afwisselen. Mini's, junioren, senioren en schakelkarts zullen om beurt hun sessie van 20 minuten kunnen afwerken.

Met het heropenen van het CIK FIA circuit, wordt Karting Genk beloond voor de grote inspanningen die de organisatie geleverd heeft tijdens de eerste lockdown, maar ook tijdens het seizoen waarin zeer sterk toegezien werd op de geldende coronamaatregelen. 

Foto: KartphotoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zaterdag 21 november 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons