Total 24 Hours of Spavan der Horst

Transam Euro Camaro onderscheidt zich in 4de rendez-vous van CER-GT in Jarama

Transam Euro Camaro
Transam Euro Camaro
De belangrijke 24 Uur van Zolder ligt achter de rug en dus is de Transam Euro Camaro weer verder aan zijn ontwikkeling van de endurance-uitvoering van de wagen bezig. De bolide trok ook nog naar Spanje voor de vierde en voorlaatste afspraak van de serie CER-GT, het afgelopen weekend op het legendarische circuit van Jarama, in Madrid. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de Spanjaard Jose Roger Chalmeta mooi werk heeft afgeleverd…
Transam Euro Camaro
Transam Euro Camaro
“Tijdens de 24 Uur van Zolder, zonder meer de zwaarste uithoudingsrace van de wereld, hebben we heel wat evoluties op de Transam Euro TA2 uitgetest”, legt Pierre-Yves Rosoux, de vertegenwoordiger van Transam Euro uit. “We spitsten ons ook toe op de koeling van de krachtbron, de remmen en de cockpit. Die wagen hebben we in Jarama gebruikt, om juist die evolutie verder te zetten en dat in een race van de CER-GT. Gezien het resultaat van de wedstrijden, mogen we zeker van progressie spreken.”
 
Voor goed gevulde tribunes, met wedstrijden van de CER-GT in het kader van de Truck Grand Prix van Jarama, won de Transam Euro Camaro de beide wedstrijden in de categorie C2 in GT, met als kers op de taart een tweede plaats algemeen in de tweede race voor de snelle Spanjaard Chalmeta…
 
“Die resultaten zijn een weerslag van ons werk dat we de afgelopen tijd gedaan hebben en bovendien laten ze ook het beste verhopen voor de toekomst”, gaat Pierre-Yves Rosoux verder. “In Madrid ging de aanwezigheid Transam Euro niet onopgemerkt voorbij, wat ook weer een prima zaak is naar de toekomst toe.”
 
De finale van CER-GT heeft begin november op het Circuit van Barcelona-Catalunya plaats en in de rangen van Transam Euro, wil men de verleidingsoperatie verderzetten en de rijders die wensen de kans geven om met de wagen te rijden. “We gaan van het aangename klimaat van de regio Catalonië profiteren om ook testdagen te organiseren, op het einde van het jaar en begin 2019”, volgens nog Pierre-Yves Rosoux. “Op 17 en 18 december zijn we alvast aan het werk, terwijl we ook al weten dat een andere Transam Euro een volledig kampioenschap zal rijden in 2019. De officiële aankondiging volgt nog, maar de dingen zien er goed uit…”
 
Iedereen die wenst kennis te maken of meer te weten over het concept Transam Euro kan naar de website surfen:www.transameuro.com of Pierre-Yves Rosoux contacteren via py@transameuro.com of op +352 661 511 067. 

Persbericht Transam EuroSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 16 oktober 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons