van der Horst

Transfermarkt begint op gang te komen

Maximilian Günther
Maximilian Günther
Het zevende seizoen van de Formule E is nu al twee weken achter ons en ondertussen beginnen er wel wat verschuivingen te komen binnenin de teams. Nissan e.Dams was Oliver Rowland al kwijt aan Mahindra nog voor het kampioenschap voorbij was en daardoor kwam een plaats vrij bij het Japans-Franse team. Die wordt nu ingevuld door Maximilian Günther.
De overstap van Günther kwam enigzins als een verrassing, maar dan toch ook weer niet. De Duitser lag onder contract bij BMW, dat na dit seizoen vertrok uit de Formule E. Terwijl Andretti Autosport tijdens de finale bevestigde dat Jake Dennis nog zeker een seizoen langer blijft, werd er geen woord gerept over Günther. Gezien Rowland verhuist naar Mahindra - waar we overigens nog niet weten wie hij zal vervangen - kwam de plaats vrij bij Nissan. Terwijl velen Lucas Di Grassi hadden getipt, is het toch Günther die de overstap maakt en zo teamgenoot zal worden van Sébastien Buemi.

Lucas Di Grassi
Lucas Di Grassi
Toch blijft het niet stil rond Di Grassi. Met het vertrek van Audi en nadat de Braziliaan meermaals liet optekenen dat hij in het kampioenschap wilde blijven, was de enige vraag waar. Na zijn overwinning in Berlijn zei hij in een interview dat hij zeker nog bleef in het kampioenschap en dat zou volgens The Race bij Venturi zijn, doch werd dit nog niet officieel bekend gemaakt. Di Grassi zou daar de plaats overnemen van Norman Nato, die de laatste race van het seizoen won en naast Edoardo Mortara plaatsnemen. Hiermee zijn er al twee interessante verschuivingen te noteren binnenin het kampioenschap. Het wordt afwachten welke verrassingen er nog zullen boven komen drijven.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 3 september 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons