van der Horst

Trident zet Santino Ferrucci aan de deur

Santino Ferrucci
Santino Ferrucci
Het Italiaanse team Trident heeft het gehad met de fratsen van de Amerikaanse piloot Santino Ferrucci en zet de samenwerking met de testrijder van Haas F1 stop met onmiddellijke ingang. Ferrucci ging bij de vorige Formule 2 wedstrijd te Silverstone door het lint en ramde na de race moedwillig zijn teamgenoot Arjun Maini.
  • Powercars
Santino Ferrucci - Haas F1
Santino Ferrucci - Haas F1
Ferrucci verliet Silverstone met een monsterboete van 66.000 euro nadat hij zich misdroeg gedurende de laatste Formule 2 wedstrijd. In de uitloopronde van de race ramde hij moedwillig zijn teamgenoot nadat zij al eerder een aanvaring hadden met elkaar tijdens de race. Voor zijn onbesuisd en gevaarlijk gedrag kreeg hij een boete van 60.000 euro. Voordien was de Amerikaanse piloot ook al gespot rijdend door de paddock met een hand aan het stuur terwijl hij in de andere hand een GSM vast hield, bovendien droeg hij geen handschoen, wat verboden is. Dit leverde hem nog een extra boete van 6000 euro op. Bovendien klaagde men bij Trident over het ongepaste gedrag van Mike Ferrucci, de vader van Santino. Voor Trident was de maat vol en zocht men naar een wettige reden om zich te ontdoen van hun piloot.

Die hebben ze nu blijkbaar gevonden in het feit dat Ferrucci zijn sponsorverplichtingen niet is nagekomen. Trident beweert dat de beloofde sponsorgelden niet werden aangebracht en dat terwijl Ferrucci toch voldoende sponsorgeld voor handen had om zich in te kopen bij Dale Coyne Racing voor de Indy Car wedstrijd in Detroit.

Foto's: FIA F3 European Championship & Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons