van der Horst

Trofeo Abarth 500 Benelux: Nürburgring: Voorbeschouwing van de organisatoren

Trofeo Abarth 500 Benelux
Trofeo Abarth 500 Benelux
De deelnemers aan de Trofeo Abarth 500 Selenia Benelux trekken dit weekend richting Nürburgring. Daar wordt een meeting op hoog niveau afgewerkt, met onder andere de International GT Open en de Maserati Trofeo World Series op het programma.
  • Dreamdrive
Na Dijon-Prenois, het circuit waar Gilles Villeneuve en René Arnoux tijdens de GP van Frankrijk 1982 een legendarisch duel uitvochten, is het nu de beurt aan een ander legendarisch circuit om op de kalender van de Trofeo Abarth 500 Selenia Benelux te prijken. Deze keer zullen de twaalf Abarth 500 Assetto Corse het tegen elkaar opnemen op de Nürburgring, ter gelegenheid van twee sprintraces (25 minuten + een ronde) waar ook de twaalf Abarth 695 Assetto Corse van de Trofeo Europa aan zullen deelnemen. Twee races met een schitterend startveld van 24 bolides.

U had het waarschijnlijk al vermoed, maar de deelnemers zullen niet op de 22 kilometer lange en bochtige Nordschleife in actie komen. Het is het Grand Prix-circuit dat dit weekend als decor zal dienen voor een race waarbij een zeker Pierre-Yves Corthals nog eens met een bolide van Neri Compétition in actie treedt. “Eindelijk kan ik beschikken over een auto die op mijn maat gesneden is”, glimlacht de man die al jaren met de bijnaam Pilou door het leven gaat. “Toen Thomas Neri me voorstelde om op de Ring aan de start te komen heb ik geen moment geaarzeld. Weet wel dat mijn laatste wedstrijd al dateert van 2010, toen ik deelnam aan het WTCC, het wereldkampioenschap voor toerwagens! Maar racen, dat is zoals fietsen: dat verleer je niet zomaar… Dus ik vermoed dat ik deze leuke Abarth 500 Assetto Corse snel onder de knie zal hebben. Ik kijk er nu al naar uit om opnieuw van de competitiesfeer te proeven en ik hoop dat ik even goed kan doen als de Duitser Christian Menzel, die bij de tweede manche in Dijon naar de zesde plaats wist te rijden.”

Naast Pilou Corthals bestaat het peloton van de Trofeo Selenia Benelux onder andere uit de Belg Fabio Marchiafava en de Luxemburgers Christian Hostert en Gil Linster, allemaal uitstekend in vorm tijdens de Trophée de Bourgogne. De kleuren van het Groothertogdom zullen trouwens ook worden verdedigd door Loris Cencetti, die uit het karten afkomstig is. “Loris is het schoolvoorbeeld van een mogelijke Trofeo-rijder”, stelt promotor Thomas Neri. “Een jonge kerel die zich een naam heeft gemaakt in het karten en die via een toegankelijke, leuke en selectieve formule van de autosport wil proeven. De andere deelnemers die in de Ring aan de start staan hebben een gelijkaardig profiel en zijn afkomstig uit de selectie “Make It Your Race 2012”: drie onder hen zijn Duitsers en de anderen komen uit Italië, de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië.”

Het schema van het weekend ziet er wat bijzonder uit: iedere dag wordt er een kwalificatie van 20 minuten afgewerkt, wat later op de dag heeft dan de race van 25 minuten + een ronde plaats.

Trofeo Abarth 500 Benelux pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 31 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons