van der Horst

Trofeo Abarth 500 Benelux: Trophée de Bourgogne: Voorbeschouwing van de organisatoren

Trofeo Abarth 500 Benelux
Trofeo Abarth 500 Benelux
Zaterdag 11 mei 2013 wordt een belangrijke datum in de geschiedenis van de Trofeo Abarth 500 Benelux. Een geschiedenis die nog helemaal moet worden geschreven en die precies deze zaterdag vanaf 8u30 op het Franse circuit van Dijon-Prenois zal beginnen. Daar nemen de Abarths 500 Assetto Corse van de Trofeo Benelux het voor de eerste keer tegen elkaar op. Ze komen er samen met hun nichtjes van de Trofeo Europa aan de start van twee veelbelovende sprintraces.
Ter gelegenheid van deze start van het seizoen maken heel wat deelnemers aan de operatie ‘Make It Your Race’ hun opwachting in de Trofeo Benelux. De operatie was in 2012 al een groot succes (meer dan 30.000 kandidaten) en de editie 2013 is nu al op gang geschoten. Ze verenigt jonge rijders uit alle windstreken van Europa. Allemaal kwamen ze door een eerste online selectie, allemaal dromen ze van ‘echte’ wedstrijden aan het stuur van ‘echte’ racebolides. Gedurende alle stappen van de competitie worden ze begeleid en bijgestaan door coaches met hoogstaand palmares.

Omdat de wedstrijd in Dijon voor de deelnemers aan de Trofeo Benelux niet verplicht is, maakte de organisator van de gelegenheid gebruik om precies die coaches op te roepen zich tijdens deze twee sprints van 25 minuten + één ronde met elkaar te meten. Het spektakel is gegarandeerd, met rijders als Arturo Merzario (57 Grand Prix F1, winnaar van heel wat enduranceraces met Ferrari en Alfa Romeo), Christian Menzel (ex-rijder uit de F3, DTM en Porsche Supercup, winnaar van de 24 Uur van de Ring 1988 met Hans Stück en Marc Duez), Margot Laffite (dochter van, journaliste, maar ook GT-racer en deelnemer aan de Mégane Trophy), Emanuele Moncini (GT Open, Italiaans GT-kampioenschap), Philippe De Korzak (journalist, rijinstructeur), Tiffany Chittenden (karting, Formule Ford, Porsche), en consorten.

De in de Bourgogne aanwezige deelnemers van de Trofeo Abarth 500 Benelux mogen zich dus met deze referenties kunnen meten. De jongelingen Gil Linster, Christian Hostert en andere Fabio Marchiafava zullen zeker van de gelegenheid gebruik maken om ervaring op te doen, die hen bij de volgende manches zeker van pas zal komen.

We geven nog mee dat ook de tenoren van de Trofeo Europa uiteraard aanwezig zullen zijn. Zij strijden aan het stuur van de 695-versie van de Abarth Assetto Corse om de algemene zege. Ook daar wordt spektakel verwacht, want iedereen wil de scalp van topfavoriet Alex Campani.

Vrijdag 10 mei : 08u30-08u50 : vrije trainingen / 13u15-13u55 : kwalificaties
Zaterdag 11 mei : 08u30-09u00 : race 1 (25 min. + 1 ronde) / 14u50-15u20 : race 2 (25 min. + 1 ronde)

Trofeo Abarth 500 Benelux press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons