van der Horst

Trophée Andros: Belgian Audi Club Team WRT met twee Audi's A1 quattro

Audi A1 Quattro Trophée Andros
Audi A1 Quattro Trophée Andros
Het Belgian Audi Club Team WRT brengt twee Audi's A1 quattro aan de start in het seizoen 2015/2016 van de Trophée Andros. Olivier Panis, Adrien Tambay, Lionel Daziano en Bérénice Demoustier kruipen achter het stuur van deze bolides.
Na een eerste ervaring 'om te proberen' een jaar geleden, trekt het WRT-team opnieuw ten strijde in de Trophée Andros tijdens het winterseizoen 2015/2016. "En deze keer doen we een beroep op onze historische partners Audi en de Belgian Audi Club", klinkt een verheugde Vincent Vosse, teamdirecteur van het Belgische team. "Op dit moment ronden we de bouw van twee nieuwe Audi's A1 quattro af, rekening houdende met wat we vorig jaar hebben geleerd. Ik kan u zeggen dat het hele team zeer gemotiveerd is en vol zelfvertrouwen deze uitdaging aangaat!"

De eerste ervaring op ijs in de Trophée Andros van vorig jaar was meteen een succes, met de titel in Elite 2 voor Lionel Daziano en de tweede plaats - op amper één punt van zesvoudig kampioen Jean-Philippe Dayraut - voor Olivier Panis in Elite 1. Vol enthousiasme over het voorbije seizoen zullen beide piloten opnieuw van de partij zijn, ook al delen ze niet meer dezelfde wagen. De Audi A1 quattro #2 wordt toevertrouwd aan Olivier Panis en Bérénice Demoustier, terwijl de A1 quattro #11 bestuurd zal worden door Adrien Tambay en Lionel Daziano.

Audi A1 Quattro Trophée Andros
Audi A1 Quattro Trophée Andros
"Het doet mij echt plezier om bij WRT te kunnen blijven", vertelt Olivier Panis, de man met 158 Grote Prijs-deelnames in de Formule 1 en een memorabele overwinning in Monaco op zijn naam. "Het eerste jaar was zeer constructief, met een topteam en een geweldige sfeer. Als tweede eindigen op één punt was even slikken, maar tegelijk zouden we bij het begin van het seizoen meteen getekend hebben voor zo'n resultaat. Zonder motorbreuk was het wellicht een heel ander verhaal geweest... maar ik onthoud vooral de goede momenten en uiteraard gaan we dit jaar meer dan ooit voor de titel."

Ook Lionel Daziano, eveneens aangetrokken door het professionalisme van WRT, gaat de strijd aan. "We beleefden vorig jaar een bijzonder mooi seizoen met de titel in Elite 2", legt de transporteur uit de Var uit, die uitgroeide tot een specialist in de ijsracerij, na een carrière in de karting, op het circuit en zelfs in vrachtwagenraces. "Na een eerste titel op ijs voor WRT hoop ik dit jaar uiteraard even goed te doen. Dit wordt mijn 5e seizoen in deze discipline, waarin ervaring zoals iedereen weet van groot belang is. Op ijs evolueert het circuit voortdurend en moet je jezelf steeds aanpassen en in vraag stellen. Met het Belgian Audi Club Team WRT kan ik echt rekenen op een technisch topteam. Ze waren vorig jaar al goed en zullen met een beetje meer ervaring nog beter zijn. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!"

Een nieuwkomer in het team dit seizoen is Adrien Tambay, geen onbekende in de Trophée Andros. De Audi- en DTM-piloot wist zich hier al meermaals te onderscheiden, zowel in de klassieke competitie als in de klasse voorbehouden voor elektrische wagens. "De Andros is bijzonder leuk, en ik ben echt blij om met het Belgian Audi Club Team WRT te kunnen samenwerken", lacht de jongeman van 24. "Ik droom er al enkele jaren van om een volledig kampioenschap te kunnen rijden in de koningsklasse, en nu kan dat zelfs met een team dat bewezen heeft te kunnen meestrijden voor de titel. Ik heb bovendien heel wat herinneringen aan de Andros, omdat ik hier als kind al kwam kijken toen mijn vader deelnam. Ik hou van het glijden, ik hou van de bergen... maar ik mis misschien een beetje ervaring om iedere keer voor de overwinning te kunnen strijden. Ik moet toegeven dat ik niet zo vertrouwd ben met vierwielaangedreven wagens met vierwielsturing... maar ik hoop toch zo vaak mogelijk spelbreker te kunnen zijn!"

Als teamgenote van Olivier Panis in de A1 quattro #2 bevindt Bérénice Moustier zich in dezelfde situatie als Adrien Tambay: ze kent de Trophée Andros goed maar werkt voor het eerst samen met het Belgian Audi Club Team WRT. In het verleden deelde ze wel al vaker het stuur met Olivier Panis, en Bérénice kijkt dan ook uit naar het begin van het seizoen.

Het seizoen 2015/2016 van de Trophée Andros start op 5 en 6 december.

Volledige kalender:
Val-Thorens: 5-6 december
Andorra: 11-12 december
Alpe-D’Huez: 18-19 december
Isola 2000: 8-9 december
Lans-En-Vercors: 22-23 december
Clermont/Superbesse: 30 januari
Saint-Dié-Des-Vosges: 13 februari

Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 23 november 2015.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons