Trophée Andros: Belgian Audi Club Team WRT ondanks alles op het podium

Olivier Panis - WRT Audi A1 Quattro
Bij de tweede etappe van de Trophée Andros, in Andorra, kende het Belgian Audi Club Team WRT niet het verhoopte succes. In Elite Pro kwam Adrien Tambay opnieuw sterk voor de dag – onder meer met een podiumplaats op de eerste dag – terwijl Olivier Panis een zwart weekend beleefde. In Elite behaalde Lionel Daziano de 4e plaats op de eerste racedag, Bérénice Demoustier eindigde twee keer in de top 10.
  • St. Paul
Autosport is geen exacte wetenschap en iedereen weet dat een beetje geluk nodig is om een mooi resultaat neer te zetten. Het is net dat geluk dat Olivier Panis in de loop van dit tweede weekend in de Trophée Andros 2016 in Andorra in de steek liet. Vrijdag reed de ex-Formule 1-piloot zijn versnellingsbak stuk in de eerste kwalificatiemanche van de categorie Elite Pro. Met een 7e plaats na de manches hoopte hij enkele plaatsen te winnen in de finale, maar hij werd aangereden door Benjamin Rivière – die na de aankomst overigens bestraft werd – en knalde in de sneeuwmuur. Radiator doorboord, Olivier aan de kant...

Lionel Daziano - WRT Audi A1 Quattro
Op zaterdagavond voor de tweede racedag beloofde de 3e plaats in de kwalificatiemanche beterschap. Maar de finale werd één grote frustratie voor de piloot van het Belgian Audi Club Team WRT... Olivier werd bij de start per ongeluk aangetikt door zijn teamgenoot Adrien Tambay en moest de race voortzetten met een gebroken wiel. Terwijl hij zijn 3e plaats probeerde te verdedigen tegen Jean-Philippe Dayraut, kwamen Olivier en de regerende kampioen in aanraking en werden ze allebei tot opgave gedwongen. De officials redeneerden dat de piloot van Audi #2 te agressief verdedigd had en besloten hem uit te sluiten van de tweede racedag.

Na een uitstekende eerste racedag in zijn Audi A1 quattro eindigde Adrien Tambay op zaterdagmiddag opnieuw op het podium en demonstreerde zo nogmaals zijn vooruitgang op het ijs van de Trophée Andros. Na een tweede plaats in de kwalificatiemanches moest de Audi DTM-piloot in de finale uiteindelijk nog een plaats laten aan Franck Lagorce, zodat hij uiteindelijk als derde op het podium stond. Op zaterdagavond stond Adrien na de kwalificatiemanches op de 5e plaats, in de finale kwam hij als derde over de streep. Hij werd echter naar de laatste plaats verwezen wegens zijn – weliswaar ongewild – contact met Olivier bij de start.

WRT Audi A1 Quattro
In de categorie Elite kenden de piloten van het Belgian Audi Club Team WRT nauwelijks meer succes. Na zijn knappe resultaat bij de eerste race in Val Thorens stond Lionel Daziano na de eerste dag in Andorra op de 4e plaats. Bérénice Demoustier streed op haar beurt heftig tegen de andere dames (Marlène Broggi en Margot Laffite), maar moest genoegen met de 9e plaats in het algemene klassement, achter haar twee rivalen. Op zaterdagavond kwalificeerde Lionel Daziano zich als 6e, maar na een gemiste start strandde hij uiteindelijk op de 9e plaats in de finale. Bérénice Demoustier, 10e na de manches, werd uiteindelijk tot opgave gedwongen nadat ze werd aangetikt door Joël Lopez. Ze eindigde desondanks toch nog als 10e op deze tweede dag.

"Het was een zwart weekend", verklaarde Pierre Arnaud, Team Manager van het Belgian Audi Club Team WRT. "We zijn nog volop in de leerfase met de nieuwe banden. Zoals heel wat van onze tegenstanders stellen we vast dat deze nieuwe rubbers de motor en versnellingsbak extra belasten, wat een verklaring kan zijn voor de vele mechanische problemen die de meeste concurrenten dit jaar ondervinden. Het vraagt ook een heel andere aanpak voor de afstelling van de wagens... De prestaties van Adrien Tambay op de eerste racedag tonen echter dat we desondanks sterk voor de dag kunnen komen. Er is echter nog werk aan de winkel voor we dat in een zege kunnen vertalen. Een ding is zeker: wij blijven optimistisch en zijn uit op revanche in Alpe d'Huez, waar over enkele dagen de laatste etappe voor de eindejaarsstop gereden wordt."